tisdag 14 april 2009

Kan man bli mer frustrerad?

Jag undrar det. Just nu är det miljoner saker som snurrar i mitt huvud.

Dels en massa panik över min brist på ork och motivation till pluggandet (undrar om jag kommer hinna klart med uppsatsen i vår?). Dock tror jag mycket av detta kommer lösa sig när jag 1. flyttat klart och 2. Börjar få mer normala hb-nivåer och därmed mera ork och energi.

Dels är det också allt meck och stress angående flytten. Massa saker som behöver köpas nytt, men eftersom de närmaste månaderna inte är de bästa i en students liv kommer mycket av detta få vänta. Jag måste alltså leva i ett bo där jag inte kommer trivas till 100%. Eller jo, trivas kommer jag alldeles säkert, men jag har ju noll tålamod och vill att allt ska vra perfekt på en gång.

Sedan tillkommer massa stress och panik över krångliga deklartionspapper angående företaget som snart ska in, plus tankar över framtiden och om vi verkligen kan fortsätta köra tillsammans nu när vi bor på skilda håll.. Allt sånt löser ju sig såklart, men bara tanken på att jag måste börja fixa med alla sega myndigheter och allt pappersarbete som det kommer innebära gör mig helt matt. Jag har även lite lätt panik över vad jag ska göra i höst. Jag har (förhoppningsvis) tillräckligt mycket jobb under sommaren, men vad göra sen? Jobben växer ju inte på träd direkt..

Sist men inte minst snurrar tankar över livet. Vart jag har hamnat, var jag är på väg och vad jag vill (vet jag det?). Jag antar att allt sånt känns extra jobbigt just nu just eftersom flytten och det definitiva uppbrottet är så nära..

Addera lite (visserligen övervägande positiva) tankar om träningen, om upplägg och om mål och allt sånt. Plus lite andra halvjobbiga och frustrerande grejer...

Men hey! Jag yogade alldeles för mig själv imorse. (Mycket impad över hur bra det faktiskt gick och hur mycket jag faktiskt lärt mig under den förhållandevis korta tid jag yogat.) Och ikväll ska benen få springa och huvudet rensas. Så helt fel är inte livet trots allt!

8 kommentarer:

Sara sa...

många tankar - jag känner igen de flesta. men tänkandet, funderandet och oron kommer och går. skattemyndigheten kan faktiskt, tro det eller ej, vara ganska hjälpsamma när man undrar över saker och ting. Grabben satt många gånger med dem i telefon och blev positivt överraskad. I annat fall blir stora problem lite mindre med en joggingtur. Löpning löser typ allt. Nästan. :-)

Em Löfgren sa...

hmm ja ibland blir det rörigt, kanske för att det blir lite brist på stabilitet ibland, när livet fäörä'ndras, på flera punkter, på en gång, plus att man tvingas inse att man är vuxen och ingen komme rkomma och fixa allt åt en *bittert skratt*! men se framför dig allt det spännand esom händer! beta av en sak itag så tror jag allt löser sig till det bästa =)

Lotta sa...

Ibland har man väldigt många tankar på en och samma gång och det verkar som om ens liv är en enda oreda. Men det gäller att hitta de där ljusglimtarna som förgyller resten av grävädret (en solskenspromenad, en glass, en lyckad löprunda, ett samtal från en god vän..) Ta en sak i taget! Mitt favoritknep är fatiskt att skriva ner det som måste göras eller som måste tas itu med.. beta av dem i tur och ordning och skräms inte av hur lång listan kan bli ibland.

Prata med en god vän om det som bekymrar dig, personen kanske inte kan hjälpa dig direkt men det kan vara skönt att "prata ut" om sin oro..

Anna sa...

Jag är helt säker på att allt kommer att lösa sig även om det känns som om du kört fast. För det är ju så allt löser sig till sist. MEN jag förstår frustrationen, speciellt av att inte veta vad man ska göra, som du till hösten. Jag tycker du är svinduktig som har ett eget företag och pluggar samtidigt och för att inte glömma, instruerar och löptränar en massa. Tänk på allt bra du gör och börja därifrån. Deklarationen löser sig. Gör som Sara skriver, ta kontakt med dom. Efteråt kommer du ju ha lärt dig en jäkla massa om deklaration.

Mela sa...

OMG vad du grubblar! Det löser sig. Lovar. Ta det lugnt! Stort andetag, tänk på att åka skidor i puder som säger frrrrrrrrr och yr runt skidorna. Tänk på storheten i naturen, tänk på en paddeltur på helt slätt vatten. Kram.

Löpning & Livet sa...

Tack för era kloka och snäll kommentarer! De betyder massor!

Anonym sa...

Hej Andrea, ett tips ang deklarationen: det finns massor av duktiga revisionskonsulter som inte kostar skjortan som kan hjälpa dig (har tyvärr inte lika goda erfarenheter av skatteverket). Du ska satsa på det du är bäst på och ta hjälp med resten. Som företagare behöver man inte kunna allt själv. Det är sååå skönt att lämna bort papprena. Promise =).

Katarina M-I sa...

Här kommer ett helt ovetenskapligt tips:)
Livet går ofta i 7-års cyklar. Det kan såklart slå lite. Kan vara lite skönt att veta när allt ramlar över en och man knapt vet vad man heter eller vad man ska i livet längre.

Ska påminna mig om min egen(den börjar redan ge sig till känna "vad är mitt livsmål??) nästa år, jag ligger ju nästan en hel cykel före dig. Gammal tant du vet...

Helt oventenskapligt som sagt:)