tisdag 21 oktober 2008

Långpass

Ja, det blev ett sådant också innan dagen var slut. Visserligen ett kort, men likväl ett långpass. 18,5km i ett typiskt Göteborgskt höstväder med stundom hemsk motvind, vid vissa tillfällen jobbig sidovind och i vissa stunder härlig medvind. Dock höll regnet sig borta ända tills jag var nästan hemma igen.

Sprang på ett i lugnt och skönt för mig typiskt långpasstempo, det vill säga en bit över 5:30 tempo. Lyssnade som vanligt på Stieg Larsson. Är nu på tredje boken och vill helst inte tänka på att den snart komemr att ta slut. Trots att jag redan läst böckerna är jag helt fast och såld.

Väl hemma igen har jag gjort tacopaj med vitkålssallad. Hade varit gott med en efterrätt också, men det enda som finns av den sorten är någon enstaka fryst kärleksmums, och dem börjar jag bli trött på. Funderar på att ta en sväng till närmaste godisaffär, men eftersom regnet nu vräker ner utanför fönstret tvivlar jag på att jag kommer orka det. Himla svåra I-landsproblem jag har.

4 kommentarer:

Sofy sa...

Hi, hi! Tid för reflektion: 18 km, ett ganska kort långpass. Det är ju sjukt vilken inbiten värld vi lever i och hur 18 km kan kännas som "ja, ja, det kvalar ju som långpass men det är ju inte så långt". Jag tycker fortfarande att 18 km är ett "normallångt" långpass men när de blir vanligare i min värld kanske jag snart också rycker på axlarna lite åt dem. BRA jobbat vännen!!!

Anonym sa...

Jag längtar efter sköna långpass! 18 km på Skatås är ju grymt skön att springa!

Em Löfgren sa...

tacpaj! å! lägg gärna ut receptet! =)

Löpning & Livet sa...

sofy: haha.. ja det är kul hur snabbt man bli insnöad och "blind" :)

sofia: tycker du? jag tycker den är så jobbig eftersom det är så svårt att ta sig fram (läs, det går för sakta) :) Fast för en orienterare som du är det förståss lätt som en plätt :)

emliscious: ska se vad jag kan göra :)