tisdag 28 oktober 2008

Kvällslöpning

Det blev lite löpning också. 12km medelhård distans efter lite mental pepp och tävlan mellan latmasken, som ville krypa upp i soffan med en kopp te och tycka synd om sig själv och järnviljan som tyckte att det kan jag göra sen (fast nu sitter jag ju här istället). Jag sprang mest på känsla och eftersom jag tycker det är sjukt svårt att veta vilken fart jag håller när det är mörkt ute (det är visserligen svårt när det är ljust också, men mörkret gör att det känns som om jag springer supersnabbt vilken fart jag än håller) blev jag ganska förvånad när det visade sig att jag höll 5:23 fart. I och för sig antydde pulsen något åt det hållet, men eftersom min löpform är riktigt dålig just nu hade jag snarare gissat på någonstans strax över 5:30 fart. En rolig och välbehövlig överraskning för mitt ego och självförtroende.

Och tillsist ett konstaterande som inte har ett endaste dugg med ovanstående att göra: Jag ser aldrig på Tv nuförtiden! Visserligen finns det ju inget av värde att se på, men jag känner mig lite dålig som inte ens kollar nyheterna. Som om jag lever i min egen lilla bubbla (av tränande, bloggande, pluggande och jobbande) liksom.. Nåja.. jag lyssnar ju iallafall på radio på morgonen..

9 kommentarer:

Puma sa...

duktigt att komma ut. visst känns det bra efteråt!

MarathonMia sa...

Likis! När jag jobbade heltid och gjorde mitt exarbete samtidigt slutade jag kolla på TV, nu saknar jag det inte alls utan lägger tiden på löpning och annan träning.

Radio och DN (för min del) kommer man långt med :-) Fast det är klart...jag ser lite frågande ut när det diskuteras Anna Skipper, knasiga tävlingsprogram och annat på fikarasterna.

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat!

Anonym sa...

Nä, vem hinner passa TV-tider! Jag har precis upptäckt TV4 Anytime och SVT:s motsvarande tjänst, så nu kan jag kolla på de program jag vill om jag skulle råka få lite tid över. När jag vill. Ett hett tips liksom! :-)

Anonym sa...

såg att du också var med och kämpade på rosa-bandet cyklingen!

Det var en grym stämning!

Klart att vi ses nästa år!
Då kanske det blir 24h cykling:-)

Anonym sa...

Det behöver inte vara negativt! Som du säger, det är ju ändå i princip bara skit! Möjligtvis kan nyheterna vara bra att följa, men det går ju lika bra att köpa en tidning eller läsa på nätet... Våga vägra tv:n! :o)

Anna sa...

Hej,

Precis som du kollar jag minimalt på tv och det är så skönt att inte vara fast i något som man måste följa. Med jobb, träning och i mitt fall en bebis så funkar det inte att dega framför tv:n. Det är jäkligt befriande att sätta på sig dojjorna och njuta av livet som löpare och inte soffa ner sig. Själv kollar jag på nyheterna på morgonen eftersom min lilla knatte vaknar ganska så tidigt. Sen blir det ibland en runda på morgonen eller såväntar jag tills sambon kommer hem. Kör på!

Löpning & Livet sa...

puma: absolut!

mia: haha.. fast om man inte fattar vad andra pratar om när de nämner olika tv-serier el liknande kanske man bara verkar smart och bildad som inte kollar :D

anna: tack :)

marie: jo, fast problem är att jag aldrig har tid att se de där programmen heller :)

lina: ja, det kanske vore nåt :)

malin: våga vägra tvn! :D

anna: du har så rätt i att det faktiskt är skönt att slippa vara fast i massa serier och anat som gör att man bara blir mer stressad!

Magdalena sa...

Hej, ny här. Läser och inspireras av dina resultat ! Kollar inte heller på TV fast den står ofta på. Hushållssysslor, styrketräning och blogging + surdegsbak tar all min kvällstid.