torsdag 12 augusti 2010

Övning i spontanitet

Igår hade jag planerat att springa lite halvlång distans. Kanske hade jag planerat lite yoga på morgonen också, det minns jag faktiskt inte. Jag är så sjukligt trött på morgonen nuförtiden så jag glömmer bort vilken morgon som hör till vilken dag. Underligt. Jag var riktigt laddad och hade med mig extra många mellanmål till jobbet. Men så helt plötsligt ser jag att jag har fått ett sms. En middagsinbjudan som löd ungefär; "Idag ska vi ha middag som tack för flytthjälp. Vill du komma hit och äta god mat?". Oj. Jag måste erkänna att det ställde till det lite i mitt huvud, jag är en extremt planerande människa och har svårt för allt för plötsliga infall (Även om jag såklart får sådana ibland ändå). Men sen skärpte jag till mig. Det är klart att jag ska äta god mat istället för att springa! Springa kan jag göra en annan dag, jag tränar faktiskt inte inför OS (I synnerhet inte just nu.) Och två vilodagar i rad har väl aldrig skadat? Så det blev jättegod trerätters middag, bubbelvatten (Rödvinet såg fruktansvärt gott ut, det måste medges. Finns det goda alkoholfria rödviner?) och sällskapsspel.

Imorse skulle det alltså vara dags för det där halvlånga distanspasset. Men det gick inte nu heller. Efter mindre än sex timmars sömn är jag inte pigg i vanliga fall. Nu är jag dödstrött. Jag menar sådär dödstrött att det inte går att få upp ögonen alltså. Sådär dödstrött att man mycket väl kan stänga av alarmet och somna om och sova i tre timmar till. Men jag nöjde mig med en timme. Sen körde jag 30min core istället. Den halvlånga distansen väntar fortfarande. Nu börjar även skorna (som inte varit ute sedan i söndags) ropa, så ikväll är det dags. Eller? :)

7 kommentarer:

Sofie RW sa...

Man är kanske mer flexibel än man tror. Och man dör faktiskt inte av några överhoppade pass. Konstigt att man ändå ibland gräver ner sig för att nåt kommer ivägen för det planerade passet eller den planerade datortiden. Tror det kan vara bra att öva på spontanitet, det borde jag också göra.

Anna sa...

Tröttheten kommer försvinna även om det känns som om man blivit klubbad. Svaret på om det finns goda röda alkoholfria viner är svaret NEJ! De smakar i bästa fall som halvljumen saft. Tyvärr.

carro sa...

Jag tyckte det var skönt att "slippa" alla "träningsmåsten", pannben och diciplin när jag var gravid. En välbehövlig paus lixom. Tränade gjorde jag mycket, men inga måsten.
Näh hittade inget gott alkoholfritt rödvin. Blir mycket saft över smaken. Däremot finns det det ett gott vitt mouserande. Kommer inte ihåg vad det heter nu. Gillar man öl så är Carlsbergs helt ok.

Jenny sa...

Bra att du valde middagen, träningen finns ju kvar. Hoppas du är piggare ikväll när du ska springa!

Anna (Orka mera) sa...

Håller med Anna - det finns inga goda alkoholfria rödviner. Kul med spontanitet, själv är jag grymt ospontan och borde verkligen jobba med det. När vi cyklade till Umeå och hade bestämt oss för att pausa efter ett visst antal mil, kom det ibland värsta fikastugan en halvmil innan vårt tänkta stopp. Och då kunde vi liksom inte stanna! Vi missade många goda fikor pga ospontanitet. Och det är ju jättedumt för fika är ju gott...

Karin Engen sa...

Äh, det tyckte jag du gjorde helt rätt i!

Och BD är grymma, men Håkan är bäst :)

mina sa...

Instämmer med flera ovanstående talare, det finns inga goda alkoholfria rödviner. Den där totala tröttheten drabbade mig en del i början också, men har nästan helt gått över. Det är nog kroppens sätt att tala om att den behöver vila.

Jag skulle också behöva bli lite mer spontan, rutiner och planer är det jag mår bäst av, men som Anna skriver är det ju synd att missa fika