torsdag 12 augusti 2010

Musik ♥ Löpning / Löpning ♥ Musik

I en timme, arton minuter och ungefär trettio sekunder var jag (vi) ute och lufsjoggade. Mera jogg än lufs faktiskt, vilket känns bra. Det var trots allt efter jobbet och dessutom var luften fuktig. På en timme, arton minuter och ungefär trettio sekunder hinner man höra ett par låtar. En av dem var denna. Jag hoppas du har tillgång till Spotify och kan höra för det är en bra springpepplåt! Jag minns att jag under maran lyssnade på den tre gånger i rad bara för att jag blev så boostad av den. Även om dess text egentligen inte har ett endaste dugg med löpning att göra så har den ändå det.

"Look to the right and begin to run and baby don´t you ever stop." /.../ "Turn to the right and speed up yor feet you are the fastest of them all."

Musik ger mig så mycket och är ett perfekt komplement till min löpning. Två delar av mig kan mötas på något sätt. Känslor ventileras dubbelt, minnen kommer upp till ytan och sinnet ljusnar. Det är svårt att förklara, men musiken förstärker löpningen och löpningen förstärker musiken. Det här är något av det jag tycker är finast just nu;

11 kommentarer:

Daniel sa...

Bra låt! Lite kul att dom har med Lars Winnerbäck som körar :)

anneliten sa...

Jag är lite ambivalent till musik och löpning. De allra flesta gånger springer jag utan musik. Speciellt om turen går i naturen (och det gör den oftast). Jag vill liksom uppleva naturen helt och hållet. Däremot är löpband pest om jag inte har musik. Och på långpass följer poden oftast med.

Frida sa...

Apropå musik och löpning så postade jag detta på funbeat:

http://www.funbeat.se/blogs/show.aspx?BlogPostingID=68883

Det finns ju dom som hävdar att musik och idrott inte hör ihop. För egen del är jag böjd att hålla med, tycker det är läskigt att inte höra omvärlden när jag springer... Rädd att nästan bli påkörd av cykel eller bil, alternativt bli så uppslukad av musiken att jag springer in i en lyktstolpe eller vägskylt (bägge dessa händelser har inträffat, så inget musikspring för mig...)

Katten sa...

Jag gillar också att ha något i öronen och bli boostad av, det som drar igång mig mest just nu är I gotta feeling m BEP och gröna små äpplen m Monica Z.
Dock måste jag säga att sommarprat tillfälligt har tagit över - så gött att få höra en massa spännande historier som gör att du inte vill avbryta innan programmet är slut :)

Lena sa...

Jag vill mest säga grattis till det stora som är på väg att hända dig. Barn är underbara, ibland får de dig att slita ditt hår dock, men de är häftigt att se dem växa upp.

Sömnproblemen känner jag till allt för väl, har haft svårt att sova i en hel månad nu och det är inte lätt att träna på för lite sömn.

Återigen...ett stort grattis till dig/er.

/lena

Ingmarie sa...

jag vill inte ha musik när jag springer (förutom om jag står på ett löpband) för jag tycker det stör och tar bort min njutning. Men jag är glad över att du fick ett så fint pass och att tån håller sig lugn!

BETSY sa...

Å jag har precis upptäckt detta underbara! Tyckte förut att musiken krävde uppmärksamhet och tog musten ur mig, men nu... Hur kunde jag springa utan?? Det blir en helt ny upplevelse. Erik Hassle (bl.a.) gör löprundan ännu underbarare.

Charlene sa...

Oj, vad jag blir imponerad! Du låter otroligt ambitiös. Jag joggar max en halvtimme i sträck.

SlipOn sa...

wow!!!

SlipOn sa...

Beste Qualität indische Klingeltöne 2018.
Hallo Freunde.
Ich habe eine Sammlung von indischen Klingeltönen aus den beliebtesten Filmen. Kostenlose Klingeltöne Klingeltöne sind attraktiv. Klingeltöne werden aus deinen Lieblingsfilmen erstellt. Schnelle Einstellungen für Ihren Handy Klingelton. Besuchen Sie die Homepage unten:ringtonemob.net/de/
Hier sind die bekanntesten Klingeltöne, die Sie ohne Zeitaufwand installieren können:
- No Brainer klingeltöne
- High On Life klingeltöne
- FeFe klingeltöne
- Je Ne Parle Pas Français klingeltöne
- CASANOVA klingeltöne
Danke für Ihre Aufmerksamkeit!

apple music sa...

Los tonos de llamada de iPhone siempre son los favoritos, si está usando un teléfono Android pero aún desea tener un tono de llamada para iPhone, visite esta dirección: tono de llamada de Iphone para Android. Los ringtones aquí son muy únicos y gratis.