tisdag 17 augusti 2010

Ett stycke springning till samlingen

Jag tog mig minsann upp tidigt i morse! Visserligen en kvart försenad men ändå. Tänkte att jag skulle testa ett nytt koncept, så istället för att gå upp fem, äta frukost och sedan sova en timme till, gick jag nu upp halv sex (nåja, kvart i, råkade som sagt znooza lite..) åt lite mer än en halv vanlig frukost, höll mig vaken och gav mig ut 45 minuter senare. Mindre zoombie när jag gav mig iväg. Men där slutade de bra grejerna. Eller ja, jag tror nog inte den tunga känslan berodde på mitt nya koncept, utan mer på att det är en sån dag. Det går upp och det går ner. För ett par veckor sedan gick det väldigt mycket ner, sen gick det upp och det kändes nästan som vanligt. Nu går det ner igen. Men skit samma, huvudsaken är att jag kan utöva någon form av spring, jogg eller lufs. Måste dock shoppa nya skor. Lite mer dämpade skor än olika skalor av lättviktsskor kan nog vara på sin plats nu när jag ska bli tung på riktigt (Alltså tung även ur vanliga-människor-synpunkt och inte bara ur löparsynpunkt.) Någon slags medelhård distans lyckades jag iallafall få till. Ett snitttempo strax över 5:30 (trots motvind!) och 9,5km till samlingen. Samlingen som nu mer inte ökar särskilt snabbt. Springer kanske en tredjedel så mycket som jag gjorde i våras. Men som sagt; all springning, joggning, lufsning är bra grejer just nu. Usch så jag kommer sakna det när jag inte kan längre!

11 kommentarer:

Jenny sa...

När jag var gravid med min dotter så slutade jag helt att springa rätt tidigt, kändes inte bra helt enkelt. I stället gick jag promenader, körde spinning, trappmaskinerna på gymmet använde jag också flitigt. Trots att jag inte tog ett löpsteg under nästan 9 månaders tid så var jag starkare än någonsin löpmässigt efter förlossning och graviditet! Så känn ingen stress över lufs-löpning-du kommer vara urstark efteråt!

Marre sa...

Erkänner genast, jag kom inte upp... Försökte tänka på dig och att du också kämpade med att ta dig upp men nej. Suck.

Suzan sa...

asbra jobbat!!!

Daniel sa...

Du är duktig som håller igång! Hatten av till dig!

Har du sett denna! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Z_kZ0Saa25Y&feature=related

Karin Engen sa...

Äh jag tycker du är grym som kör på! Många hoppar ju träningen när de blir gravid så jag tycker det är starkt att du fortsätter, man mår ju så mycket bättre av att träna även om det inte går lika fort som vanligt. Men, who cares?

Ingmarie sa...

Bra jobbat! Kanske du skulle prova vattenlöpning? Det kan du göra HELA tiden. :-)

anneliten sa...

Men du kommer ju igen ju! Livet är tillräckligt långt för att samla supermånga löpmil. Graviditeter är förhållandevis korta ju. Trots att jag helt och hållet kan förstå känslan. Jag hade den också.

Det är jättebra att du inte tar graviditeten som en ursäkt att inte träna - det tror jag många andra gör... Men som Ingmarie säger - hitta alternativ.

Erika sa...

Du kom upp, skitbra jobbat! Jag fattar inte hur kroppen kan bli så tröööööött av att vara gravid. Jag planerar att gå till sängs strax efter att tvätten är hängd. Typ om 10 minuter... Zzzzz...

Löpning & Livet sa...

jenny: jag hoppas jag kan springa åtminatone en elelr två månader till, men det är inget jag tar för givet. Tur att man har fler dicipliner i ryggsäcken :)

marre: nytt försök imorn då?! :)

suzan: :)

daniel: oj, tack! Tycker inte det är så märkvärdigt, men det är klart att jag nog ska vara nöjd över all träning jag orkar med.

karin: ja fast det där har jag aldrig förstått. Varför skulle man sluta? Visst, man kanske får modifiera lite men sluta helt verkar ju väldigt onödigt! Såvida men inte har oturen att drabbas av komplikationer eller olika typer av krämpor såklart.

ingmarie: hm, ja kanske det ja :) kan inte hjälpa att jag tycker det verkar så tråkigt bara.. :) Men jag ska försöka ge det åtminstone en eller två chanser framöver!!

anneliten: ja det hoppas jag verkligen! Eller rättare sagt; det är klart jag gör! Men ibland tvivlar man ändå och tror att from nu går det bara nedför hela vägen :)

erika: nä det är helt sjukt att en så liten person kan göra en sån trött!! Jag har varit trött och orkeslös innan, tex när jag haft låga järnvärden, men det har itne varit på långa vägar så mycket som nu! Men förhoppningsvi går det över snart.

Carina sa...

Tycker också det är strongt att du kommer upp!

Alternativ konditionsutövning måste ju vara perfekt nu! cykla, simma, vattenlöpa. Ger bra effekt utan att det är så slitigt.

Katten sa...

9,5km gravid är ju löjligt bra, i det tempot oxå :) OK att man inte ska jämföra som sagt, men jag springer ju på det helt ogravid :P