söndag 22 november 2009

En bra helg

Jag såg att Stockholm marathon nu är fullt. Vilken tur att jag faktiskt är anmäld då! Jag kanske har glömt att säga det, men så är det iallafall och när jag gick in och kollade startlistan hittade jag mig själv som nummer K117. Min plats i årets tävling. Det låter inte lika fint som K303, som jag hade då, men jag tror det blir bra. Man verkar ju bättre då och sånt kanske är bra för självförtroendet. Att få springa 2011 års stockholmsmara med ett nummer under 100 hade varit häftigt..

Gårdagen var annars en bra dag. Att vakna med sällskap i boet är alltid roligt. Dryga 16km längs nya allén och runt majorna kändes ok. Jag blev så fruktansvärt hungrig efter några kilomter bara. Blodsockret sjönk av någon underlig anledning till darrnivå och jag hade såklart ingen energi med mig. Inte ens en peng att köpa något för. Inte ens vatten (trodde inte rundan skulle bli så pass lång) faktiskt. Det gick dock bra så länge jag var igång, det var mest när jag stannade vid rödljus som jag kände av det. Hem kom jag dock och det i lite snabbare tempo än jag först tänkt mig. Lite snabbare än lätt distans, lite snabbare än jogg men ändå rätt lätt, förutom darrigheten då. Skönt

En snabbis på stan för att köpa en present till födelsedagsbarnet. En lila finstickad klänning med min favorit Hello Kitty på bröstet. Kanske inte så uppskattad hos barnet, men jag tror hon bli fin. Ettåringar är rätt roliga kom jag på. Och hon gillade att sitta hos mig och leka med mitt armband.

Glöggkvällen blev uppskjuten och istället blev det middag på vegetarisk restaurang. Mumsigt. Sen blev jag tvärtrött och somnade tidigt. Trots det sov jag länge. Idag blir det en tur på stan, lite träning (Exakt vad är dock inte helt bestämt, bäst att passa på att köra lite vad man känner för nu innan alvaret börjar om en vecka.), lite allmänt fix inför saker som händer i veckan som kommer och sedan hembakad pizza, vikålsallad och filmmys ikväll. En otroligt skön och bra helg på alla sätt och vis.

3 kommentarer:

Therese sa...

Låter som att du haft en väldigt fin helg! Kul!

Och vad roligt med Stockholm! Men hur funkar det med placeringar och startnummer? Betyder alltså K117 att du hade placering 117 i år?

Jag visste inte att loppet var fullt nu. Det betyder ju att jag inte kommer springa. Men jag gråter inte för det. Jag börjar allvarligt fundera på att satsa på 6-timmars nånstans istället! :)

frida sa...

Att vakna upp med sällskap och besök är härligt. Speciellt om man inte behöver sticka iväg som på en vardag. Du måste testa eriksberg en fin dag, benen rullar på rätt bra på kajens brädor!
Visst är det tur att man kan ha många hem :).

Löpning & Livet sa...

therese: jättefin!

ja jag kom på 117:e plats i år så då får jag det startnummret nästa år. Antar att man blir tilldelad nummer efter ungefärlig uppskattad tid första gången man är med.. eller så gäller det där med nummer efter placering bara upp till typ 150-200 kanske??

det där med 6-timmar skulle ju jag också testa.. säg till om du hittar nåt i närheten så kan vi göra sällskap!!

frida: ja, verkligen ovärdeligt. När man bott själv ett tag uppskattar man verkligen att slippa vakna själv..

ja jag får göra det!