tisdag 10 november 2009

Balansplattan är min bästa vänTyp så iallafall. Den har använts lite till och från under sommaren och kommer användas flitigt under min uppbyggnadsträning i vinter. Det blir inte så mycket vikter, iallafall inte nu i början, men tro mig, det känns rejält ändå. Idag kördes följande i superset (den första övningen är tung och den andra lite lättare):

1. Enbenta tåhävningar på balansplatta + djupa knäböj med ett "skaft"/stång över huvudet
2. Enbenta benböj på balansplatta + "ryggvridingar" med båda fötterna på balansplatta*
3. Utfall med främre foten på balansplatta + planka med vridning
4. Utsida höft i dragmaskin** + ryggresningar med latsdrag på matta
5. Framsida höft/höftböjare i dragmaskin** + diagonallyft på boll
6. Enbenta sittande lårcurl + vaggan med vridningar

Anledningen till att jag kör endenta övningar är framförallt för att jag är olika stark i benen men också för att det är en större utmaning för balans och stabilitet (främst på balansplattan då).

Och just det; jag sprang ju lite i morse också. Närmare 9km lugn, lugn löpning före frukost. Som alltid när jag springer utan mat i magen ligger foksu på att hålla pulsen, och därmed intensiteten, låg. Idag hamnade jag på ett genomsnitt på 71% vilket gav 6min tempo.

Och nu måste jag skynda mig att fixa mig och gå iväg till jobbet!

* Svårt att förklara övningen. Den ger kanske inte så mycket styrka, men är bra för balansen samt att det är skönt att vrida ut ryggen. Får be någon fota mig!
** Smarta Human Sports-maskinen som jag också ska visa nångång!

8 kommentarer:

Miranda sa...

Ang. löpningen; mycket bra, är själv ett stort fan av morgonlöpning :)

Malin sa...

oj, oj låter avancerat! Skulle vara glad om jag klarade en av övningarna! :( Har verkligen usel balans. Kanske en indikation till att träna just det...

Anna (Orka mera) sa...

Det där hade jag verkligen behövt! Har sladdrig i fotlederna och balansplatta hade verkligen gjort susen. Men jag får liksom aldrig tummen ur....

Annika sa...

Jag har aldrig testat balansplatta. Undrar om det finns någon på gymmet och om jag törs prova... bara man kommer över tröskeln och har provat så brukar det ju kännas bättre men just nu känns det svårt :)

Anna sa...

Jag behöver bättre balans... Den är usel. Och ja, jag borde träna upp den :)!

Marre sa...

Har aldrig testat balansplatta men det låter fiffigt. Ska se om jag kan hitta någon....

Löpning & Livet sa...

miranda: :)

malin: det är inte så avancerat som det låter, men i början är det vingligt och man kommer inte så djup ner i benböjen :) Men för varje gång blir det stabilare och stabilare och jag kommer djupare och djupare!

anna: bara att börja då :)

annika: det får du göra!

anna: bar att ta fram plattan då :)

marre: leta på!

Anonym sa...

Hmm, en sån har ju jag också. Ska genast leta upp den och få till lite benstyrketräning med balansövningar! Tack för "påminnelsen"!