lördag 14 november 2009

Funny friday

Igår startade jag dagen med yoga. Det var en bra start trots begynnande träningsvärk i rumpa, höftböjare och mage. Dock har jag nog blivit lite bodybalanceskadad för igår, liksom i söndags, saknade jag det där flödet mellan positionerna. Lite roligt eftersom jag när jag testade balance för första gången tyckte att tempot var lite högt och att jag inte riktigt hann landa i positionerna. Jag antar att det är en vanesak och tror att lite av varje är bra. Variation är ju liksom grejen med det mesta.

Nästa bra grej som hände var när jag såg att ett "riktigt" jobb dykt upp på platsbanken. Det skulle vara så otroligt kul om jag åtminstone kunde få komma på intervju. Eftersom det är ett kommunalt jobb måste man söka via "Offentliga jobb-databasen" och jag tycker det är så svårt att få till cv´n där. Men jag ska fila vidare, det är ett bra tag kvar till sista ansäkningsdag. Jag vill verkligen få komma intervju och jag tycker själv att jag är tillräckligt bra för jobbet, men det är svårt om det liksom blir fel redan på första trappsteget. Det är ju först på intervjun som de kan få en rättvis uppfattning om mig. Tyvärr ska man ju som alltid ha massa erfarenhet så jag får dock inte hoppas på förmycket. Jag förstår inte det där! Hur ska man få erfarenhet om man aldrig får chansen?! Vad gäller utbildningsbakgrund så stod det folkhälsovetenskaplig eller liknande utbildning motsvarande fil kand, så där borde det inte vara så stora problem. Tycker jag, det vet jag ju inte om de tycker. Även om jag inte läst så mycket av just folkhälsovetenskap så är min utbildning, även om kostvetenskap är huvudämnet och det jag har examen i, väldigt bred och själv tycker jag att den är optimal för jobb likt just detta. Jaja, fila på ansökan och hoppas på det bästa är det som gäller nu.

Tredje bra grejen igår var att jag, av en ren slump, fick syn på en snygg svart (bra, för jag har bara en röd och en svartvit och det kan man inte ha vilka sjalar som helst till) vinterjacka på HM. Jag hade inte kollat åt den ens om det inte varit för den där röda lappen som det stod 50% på. Egentligen har jag (fortfarande, när tar det slut egentligen?) shoppingförbud på allt utom det absolut nödvändigaste i klädväg, men det är inte ofta man hittar en snygg vinterjacka under 300 spänn så jag köpte den ändå. Kanske blir knapert två veckor fram till nästa lön, men det får det vara värt. (Och jag har faktiskt inte köpt vinterjacka på tre år mamma.)

Fjärde bra grejen (tänk att det får plats så mycket på en dag) var Friday Fun med "känd från bloggen" -killen. Efteråt åt vi indiskt (och godis och ett glas kvarblivet vin) och bytte lite musik. Även fast vi har otroligt olika musiksmak fick jag drygt 10 nya låtar och han närmare 25. (Betyder det att det är jag som har bäst musiksmak? ;) ) Tack för det kompis!

3 kommentarer:

Malin sa...

Du har rätt, jag är för hård mot mig själv! Ska försöka bättra mig.

Håller tummarna för att du blir kallad till intervju!

Unknown sa...

Ja hur ska man få erfarenhet liksom?! Håller tummarna!!!!

Annika sa...

Åh så mycket roligt! Lät som ett kap med en jacka för 300 kr :)

Håller alla tummar jag har för att det går bra med jobbsökeriet. Jag tycker inte heller om att fylla i färdiga formulär utan vill sväva fritt utan begränsningar :)