måndag 16 november 2009

Minus & plus

Saker jag längtar efter:

 • Att få ett "riktigt" jobb, eller åtminstone ett tillsvidare eller tidsbestämt jobb inom någon helt annan bransch, så att jag slipper den ständiga oron över om jag får ihop tillräckligt med timmar för att få pengar så att jag åtminstone kan betala alla räkningar, mat och det allra nödvändigaste. (Fick en elräkning på nästan 700kr idag! Plus att jag redan har en på nästan 300. Plus alla andra fasta avgifter såklart. Det blir billiga julklappar i år familjen..) Nesanstående punkter hänger ihop med denna.
 • Att kunna göra saker som att åka iväg på en spontanresa till vännre på andra orter utan att behöva planera det tre månader i förväg för att hitta billiga tågbiljetter. Kanske också kunna åka på en weekend eller liknande någon gång om året.
 • Att kunna följa med vänner på roliga saker som exempelvis konvent, träningsläger, miniresor och annat. Jag känner mig så "dum" som hela tiden måste tacka nej.
 • Att kunna lyxa med att ha två par springskor att variera mellan. Ett par distansskor och ett par lättare snabbhetsträningsskor. (Fast just nu skulle jag vara nöjd med att få en dryg tusenlapp över så jag kan byta ut de stackarna jag har nu.)
 • Att kunna springa alla de lopp som jag skulle vilja springa
 • Att slippa vända och vrida på varje krona. Jag är inte ute efter att konsumera i överflöd. Jag behöver inte tjugo par skor, fjorton väskor, och trettiosju träningstoppar utan skulle hellre lägga eventuella överflödiga pengar på exempelvis några fadderbarn till (har ett tillsammans med martin) eller bara köpa ekologiska och närproducerade livsmedel. Men att slippa pengaångest hade varit skönt.

Saker jag är glad över:

 • Att jag har en stark, uthållig och frisk kropp.
 • Att jag inte varit förkyld på väldigt länge (peppar, peppar..) En kombination av tur och skicklighet tror jag.
 • Att jag har så fina vänner
 • Att alla i min familj är friska
 • Att mina föräldrar står ut med mig trots att jag vid 27 års ålder fortfarande inte kan klara mig helt själv ekonomiskt alla månader om året. Tack! Någon gång kommer det återgäldas.
 • Att min kropp fortsätter utvecklas och att jag fortfarande förbättrar mina tävlingstider mer eller mindre för varje år.
 • Att jag ska springa mitt andra marathon om drygt sex månader
 • Att jag efter många års velande äntligen tog steget och utbildade mig till cykelintruktör. Det är så fruktansvärt kul och givande! Och att även utbilda mig till instruktör i army training var minst lika bra! Jag vill bara ha mer och mer..
 • Att jag får finbesök i helgen.

10 kommentarer:

frida sa...

Det här med ekonomin jag förstår dig att det påverkar mycket. Det är även en stress och oro. Jag har fått offra en del ekonomi för att flytta från Gbg till no-job i Sthlm, stressande men ack så värt det. Hoppas verkligen att du får det jobbet som du vill ha! Fint över alla saker som du är stolt och nöjd med.

Anna (Orka mera) sa...

Håller tummarna för att du får jobbet så att du slipper vända på slantarna. Skönt i alla fall att du har en sån lång nöjd-lista. Det är inte alla som har en sån! Och en frisk och stark kropp slår faktiskt det mesta!

Em Löfgren sa...

det som är skönt att se är variationen på din pluslista! så många saker och delar av ditt liv som är bra!

på minus är det egentligen "bara" en sak, och visserligen en stor sak, men en sak som kommer ordna sig och som kommer att förändras!

Hoppas du snart finner drörmjobbet! =)

Marre sa...

Säga vad man säga vill men pengar är faktiskt viktigt. I alla fall om man inte har några. Har levt precis som du så jag vet vad det innebär. Jag hoppas verkligen att du kan få ett roligt jobb, det är du värd! Tur att du hittar en massa positiva saker i alla fall och att löpning är en billig sport...

MarathonMia sa...

Pengar är det tråkigaste som finns. Säskilt när det inte finns tillräckligt av dem!

Skönt att kunna glädjas av allt det andra ändå.

Håller tummarna för att drömjobbet dyker upp!

Malin sa...

Uppskattar tacksamhets-listan! Den fick mig att tänka till lite..

Löpning & Livet sa...

frida: ja det förstör liksom resten av livet, som ju faktiskt är helt ok ändå..

anna: jo man får vara glad för det man har!

emliscious: jo, i övrigt är ju livet faktiskt helt ok!

marre: jo tyvärr kvittar det hur bra man har det på alla andra plan, har man inte pengar blir allt så svårt ändå och även de bra delarna påverkas negativt..

mia: verkligen det tråkigaste som finns!

malin: det är nyttigt att tänka på det som är bra!

Magdalena sa...

När du blir äldre så blir din lista tvärtom - du kommer ha gott om pengar men lite stelare kropp! Jag känenr igen mig så från min studenttid då allt inhandlades på Myrorna och större inköp planerades in 3 månader i förväg. Nu kan jag spontanhandla men jag saknar faktiskt den gamla tiden lite...

izza sa...

Det där med avsaknade av fast inkomst är någonting man lätt glömmer bort när man väl fått tryggheten... Jag håller tummarna för det där jobbet!!!!

Miss Agda sa...

Det kommer att vända! Du är en energisk och stark person som har mkt att ge, det kommer att lösa sig för dig. Men visst är det jobbigt att behöva tacka nej till mkt, det kommer jag ihåg från tiden då jag pluggade. Jag vet att det inte hjälper så mkt att någon som har ett fast jobb skriver så här, men försök att fokusera de underbara bra saker som du har i ditt liv -jag skulle förresten kunna gå i lön om jag visste att jag kunde göra din marathontid :) :)
Kram!!