Kollage lånat av Emil. Tyvärr fanns de övriga rätterna inte att tillgå igår. Synd! :)
Enkelt, snabbt och supergott! Tar max 10min
1. Tina ett paket (375 g) fryst stuvad spenat i en kastrull samtidigt som du kokar pastavatten.
2. När spenaten är upptinad låter du den fräsa någon minut. Ha sedan i valfri mängd och sort ädelost (enligt receptet 50-75g, jag brukar ta ungefär en halv Kvibille färsk ädelost men minns inte riktigt vad den väger) och låt smälta.
3. Salt och vitpeppra efter smak. Ha även i lite 1 krm mald muskotnöt om du gillar det.
4. Låt puttra någon minut medan din färska pasta blir mjuk.
Servera gärna med rårivna morötter. En härlig färgblanding! Igår fick dock rödvinet stå för den tredje färgen då det inte fanns några morötter att tillgå i mitt hem och jag inte orkade skala och riva rödbetor som ju annars hade blivit ett vackert och gott komplement.
6 kommentarer:
Ja, det är synd att rödbetor ska vara så krångliga att tillaga. För det är verkligen gott! Men det är ju vin också... ;)
gissa vad jag åt till middag!! ;)
Nu har jag hittat hit.....bra recept och bra blogg...
Mums, det där verkar ju hur gott som helst! Och löpning blev det för mig igår också, fast "bara" 10 km :)
Hihi, jag åt också spenat och ädelost fast blandad med lax och pasta :) Det är verkligen gott :)
malin: men så krångliga är de väl inte? jag brukar bara skala dem och sedan antingen baka i ugn tillsammans med andra rotfrukter, riva ner i tex veglasagne ed. Tror väl de går att äta rårivna också? har iofs inte provat, men det borde väl funka? :)
ingela: :)
bondbruden: välkommen :)
petra: supegott! det är väl inte så bara! :)
annika: najs (om man gillar fisk) :)
Skicka en kommentar