söndag 29 november 2009

1:a adventÄntligen får man lite ljus och mys i mörkret! November är äntligen snart förbi och årets mysigaste månad är här. Jag gillar faktiskt julen trots att jag har lite lätt ångest över alla julklappar som ska köpas. Eller så himla många är det faktiskt inte och jag gillar att köpa presenter och jag gillar att ge. Det jobbiga är bara (förutom pengabiten/bristen på pengar då) att komma på vad man ska köpa. Antingen vill personen (som typ min nioåriga halvsyster) ha nåt svindyrt eller så vet de inte. Oftast vet de inte alternativt vill inte ha något (som typ föräldrar). Hur lätt är det då liksom? Ok om man hade obegränsat med resurser och kunde bjuda dem på en resa eller liknande, men det är det väl inte så många som kan (?). Jag skulle egentligen vilja bjuda min mamma på något sånt, åtminstone en helg på spa, men det får väl bli om några år när jag blivit vuxen på riktigt. Någon som har några förslag på vad man kan köpa till mamma plus man/tjugofyraårig lillasyster/tonåriga plastsyskon (en kille, två tjejer)/nioårig halvsyster/trettioettårig kille/tjugosjuårig barndomsbästiskompis?? Ett problem är iallafall redan löst och det redan för flera månader sedan. Jag, helsyster och plastsyskon köpte biljetter till Eros Ramazzotti till pappa plus fru, vilken de redan har fått utnyttja. Fast något litet pytte får jag väl ge dem ändå kanske, så gärna förslag där med tack :)

För övrigt har jag fullt upp med att jobba, handla mat plus andra nödvändigheter (som exempelvis en ny kalender i ljusrosa skinn, I love! (även om den var i dyraste laget..)) och dricka vin med barndomsbästiskompis Jenny. Armyboxen och efterföljande indiska middag med underbara gymmetvänner var super. Nu ska jag diska och sen springa en kortis innan jobb igen. Imorgon börjar allvaret. Sex månader mot stora målet, maran under 3:30. Usch det låter fasligt snabbt alltså..

9 kommentarer:

Emma Hultgren sa...

Jag är 24.

Löpning & Livet sa...

jag vet, jag trodde jag själv var 26 för ett ögonblick :)

Anna (Orka mera) sa...

Shit har det redan gått ett halvår sen maran? Man hinner liksom inte med. Men ett halvår är i långt och du är i grym form så 3.30 kommer bli en bit kaka för dig! Men nåde dig om det går fortare än 3.29.20.... hehe :)

Snorkkis sa...

Hoooo; bara 6 månader till Stockholmsmaran!

Julklappar är alltid lite klurigt, man vill ju ge något genomtänkt, nåt som behövs. Vilken tur att man vet precis vad man vill ha själv (för man får faktiskt smyga in nån klapp till sig själv också om man varit snäll - och du verkar snäll :) )

Fitnesscoachen sa...

Du får kolla in mina julklappstips... ;)

Malin sa...

Själv har vi slutat handla julklappar förutom till de små barnen, vilka bara är två st. Skönt tycker jag att slippa springa o stresshandla. Så jag är värdelös på tips på bra klappar.
En mara på 3.30 låter sjukt fort i mina öron (jag klarar ju inte ens springa 5 km så fort :), men du är ju grym så det klarar du ju galant!

MarathonMia sa...

Tips: Gå in på StockHome (finns i Gallerian eller på Kungsgatan i Stockholm) Där hittar du massor av roliga saker som är ljuvliga att få, men tråkiga att betala för själv.

Jag köpte ett gäng småburkar i plast - pyttesmå i rosa/lila/turkos till min 23-åriga syrra som börjat ta med matlådor till jobbet. Nu mms:ar hon fina bilder med lingonsylt eller keso som fyller de små designade sakerna. Kul :D

mikael sa...

Dryga 5 minuter per kilometer under 4 mil låter fort.

Hoppas du får en bra försäsong så du klarar ditt mål.

Eftersom Göteborgsvarvet är fullt hoppas jag kunna springa Stockholm halvmarathon istället.
Mitt mål är att komma ner till 1.40

Mitt långsiktiga mål är att springa en halvmara ner mot 1.30 och kanske, kanske 1.25
Samt att kunna springa 10 km på 37.30 fast det blir nog tuffare. Möjligtvis om det är på bana

Löpning & Livet sa...

anna: nja, inte en bit kaka men det KAN gå :)

snorkkis: klart man får köpa nåt till sig själv! :)

I will!

malin: jo, fest jag tycker eg att det är kul! bådeatt köpa, att ge och att få :)

mia: ja! Ska jag definitivt kolla1!

mikael: jo, det är snabbt.. men det KAN som sagt gå. Jag får börja tro lite mer på mig själv!