tisdag 24 november 2009

An awesome girl

Jag fick utmärkelsen “I think you are an awesome girl” av Mia, en imponerande kvinna som jag endast har "träffat" genom att springa förbi i sista backen på tjejmilen 2008. Jag fick syn på hennes IF Linnéa tröja och röda flätor, sprang ikapp och sa hej och smittades sedan av hennes enorma energi och spurtade in i mål. Tack för både energin och utmärkelsen Mia! :)Tydligen ska jag nu berätta 10 saker om mig själv. Sedan ska jag även skicka utmärkelsen vidare till 3 awesome tjejer. Vi börjar med listan:

1. Jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna. Jag vill ha ordning och struktur, jag vill ha saker "på mitt sätt", jag vill väldigt gärna bestämma och jag har svårt för kaos och oordning, både vad gäller konkret i form av stökigt hem (bara att bädda sängen kan göra mycket för helhetsintrycket) och abstrakt i form av tankar och känslor.

2. När jag var liten hade jag en låtsaskompis som hette Marie (eller var det Anna?). Vi lekte väldigt bra tillsammans och kanske var det ett uttryck för mitt behov av egentid. Även om jag älskar att umgås med vänner och familj mår jag inte dåligt av att vara själv (sålänge det är självvalt). Jag behöver vara själv ibland.

3. När jag var liten var jag även väldigt blyg. Och rätt feg och ordentlig. Vågade aldrig hitta på hyss och tyckte det var lite otäckt att vara bland människor jag inte kände. Nuförtiden finns nog lite av detta kvar, men jag tycker också om att vara i centrum, tex i form av att instruera klasser eller hålla föreläsningar. Att träffa nya människor tycker jag mest är spännande, men jag erkänner att jag kan tycka det är svårt med vissa. Oftast känner jag på en gång om en person är någon jag kommer ha lätt att prata med, att kommunicera med, ja att funka med helt enkelt. Vissa människor klickar det liksom inte med och då kan jag nog verka tillbakadragen, medan det med vissa klickar på en gång och jag snarare har svårt att sluta prata.

4. Jag avskyr orättvisor! Jag mår så dåligt när jag ser svältande människor på tv. Jag mår illa när jag ser tiggare eller uteliggare som sitter på gatan. Jag blir arg över att vissa människor tjänar oförtjänt och fruktansvärt överdrivet mycket pengar. Som tex i hockey eller fotbollsvärlden, är de värda det liksom? Och varför är inte en undersköterska värd lika mycket som en vd? (Ja jag vet att det till viss del handlar om utbildningskostnader, ansvar i jobbet etc, men det kan inte vara rätt att det ska vara så stora skillnader!) Jag blir rasande över hur vi redan från födseln behandlas olika beroende om vi föds som flicka eller pojke. Jag vill ha en rättvis värld!

5. Jag ser tydligen väldigt ung ut. Numera tar jag det som en komplimang, men förr tyckte jag det var lite jobbigt. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag ser ut att vara så mycket yngre än jag är, men ofta blir folk jätteförvånade när jag talar om hur gammal jag är och de flesta gissar på mellan 20 och 23.

6. Jag gråter väldigt lätt. Ibland lite för lätt då det kan räcka att jag hör en låt jag förknippar med något som nu gör mig ledsen. Ibland kan det komma en tår på spårvagnen eller på jobbet. Jag gråter också när jag läser sorgliga böcker eller om fantastiska prestationer på bloggar. När jag ser bilder från otroliga idrottsprestationer på tv eller när jag ser djur som far illa. Och när jag får syn på en bullterier på gatan. Då blir jag så glad att jag inte vet var jag ska göra av mig och sen tycker jag den är så söt så att det kommer lite tårar :)

7. Jag gick ekonomisk linje på gymnasiet och hade till och med mvg i företagsekonomi. Trots det fattar jag nada av sånt nu och känner mig som världens mest korkade person när jag försöker lära mig. Det har varit ett stort hinder för mig i mitt företagande, men nu har jag äntligen hittat lite hjälp så jag kan släppa det och koncentrera mig på att försöka skaffa kunder.

8. Jag är också sämst i världen på att marknadsföra mig själv och kanske inte borde ha ett eget företag. Vet inte varför, men jag tror det beror på att jag har väldigt svårt för "säljtyper" och när folk enbart gör saker för att sälja in sig själva eller sitt varumärke. Jag vill på något sätt att människor ska upptäcka mig själva på nåt sätt. Så funkar det inte riktigt, jag vet! Men det vore skönt om det kunde göra :)

9. Jag har inget körkort och det skäms jag lite över. Jag tog körlektioner, gjorde halkbaneprov och klarade teoriprovet med några få fel. Men sen gick det inte längre. Jag körde upp och gjorde ett fruktansväert störande slarvfel. Jag körde upp en gång till och var säker på att jag klarat det, men hade enligt kontrollanten stått felplacerad i varje korsning. Att jag körde precis som jag brukade och att körläraren inte kunde förstå vad kontrollanten menade med detta (han var inte med i bilen utan fick bara ta del av mitt protokoll och min berättelse) hjälpte föga. Vid tredje uppkörningen hade jag så dåligt självförtroende och var så nervös att inget fungerade. Att jag dessutom fick köra i en bil jag aldrig kört innan och inte var van vid gjorde inte heller saken bättre. Sen blev det inga mer försök, jag gjorde nåt jag inte brukar göra, jag gav upp.

10. Jag älskar att skriva (som ni kanske märker, jag har liksom svårt att fatta mig kort) och har många dagböcker samlade i en låda. I gymnasiet och något år efteråt skrev jag dagbok varje dag. Därefter blev det lite mer sporadiskt och numera bloggar jag istället. Jag kanske är lite konservativ vad gäller detta, men för mig är en blogg en slags dagbok och jag kan ibland tycka att det är lite synd att konceptet kommersialiserats så mycket.

Det blev långt det här.. :) Jag skickar utmärkelsen vidare till en av mina bästa vänner som jag aldrig skulle lärt känna utan denna blogg, tack för att du är en sån klok och bra människa och vän Susanna! Jag skickar den också till en tjej som jag ännu inte träffat så många gånger, men gärna skulle lära känna. Du verkar vara en bra tjej Annika! Den tredje personen jag skickar utmärkelsen till är den inspirerande Therese. Jag vet inte om du kommer läsa det här Therese, men i vilket fall är du en stor förebild!

6 kommentarer:

Erika sa...

Kul att lära känna dig lite bättre, några saker jag inte visste... =)

Och håller med, 3 awesome girls du skickade det vidare till!

Kommer ett mail under dagen med lite update! Alldeles för länge sen vi sågs nu...

Kram kram

Anna sa...

Det roliga med sådana här listor som man kan tycka är lite tramsiga är att man faktiskt får en djupare bild av varandra. Tack för att du delade med dig Andréa.

Annika sa...

:) Åh så roligt!

TACK så mycket, det värmde! Jag ska fundera på mina svar och återkomma... :)

Anna (Orka mera) sa...

Intressant läsning! Och vi får ta den där jägarvilan någon dag eller??? :)

MarathonMia sa...

löööövely!

Anna sa...

Åh! Roligt som sjutton... :)