måndag 9 november 2009

Söndag och måndag

Igår hade jag lovat mig själv att bara vara ledig och inte ens fundera över alla saker jag borde göra. Ibland behöver man lite riktig ledighet, annars kommer man nog inte orka. Så jag sov JÄTTElänge. Först vaknade jag vid sju och var rätt pigg, men insåg att på en helt ledig dag går man inte upp klockan sju så jag kröp tillbaks under täcket. Vaknade några gånger och funderade på att gå upp men kom på att jag inte hade någon mjölk hemma och då var det genast mycket mer lockande att ligga kvar ett tag till. Vid halv elva gick jag upp och hämtade datorn som stod på bordet någon meter ifrån mig. Kröp tillbaks och spenderade en timme halvt under täcket med datorn i knät.

Vid halv tolv var jag tillslut så hungrig (även fast jag ätit upp alla godisrester sedan gårdagen) att jag helt enkelt var tvungen att gå upp. Gick de få metrarna runt hörnet och handlade mjölk och fixade sedan frukost. Men sen då? Vad skulle jag göra nu? Surfade runt lite planlöst någon timme och sen läste jag klart en bok. Försökte förtvivlat lista ut vad andra gör när de är lediga men kom inte på nåt, så jag sov lite. Fast när det blev eftermiddag gick jag till gymmet och körde först en halvtimme core för träningskompis Niklas (som jag tyvärr inte hinner träna så mycket med nu längre eftersom vi jobbar så oregelbundet båda två). Därefter två bröstryggövningar och två bröstövningar innan en timme yoga. Välbehövligt som bara den alltihopa. Sen återgick jag till att göra ingenting tills klockan var elva. Då sov jag igen.


Den här bilden fck jag av Erika i lördags. Jag ser rolig ut :)

När jag sovit såhär mycket blir jag inte pigg utan bara tröttare. Så fort jag sover längre än åtta timmar en natt får jag lätt, lätt tryckande huvudvärk och är zombietrött, så det var inte lätt att ta sig upp imorse. Tillslut gick det dock och efter frukost och lite småfix startade jag veckan på bästa sätt; med ett kortislångpass. Tog det väldigt lugnt i början och ökade sedan omedvetet efter hand. Om det inte vore så att jag har en jobbtid att passa skulle jag gärna varit ute någon halvtimme till. Nu slutade det på 17,6km och 1h 38min. Nästan sol, skön klar luft och relativt pigga ben. Det endas som störde mig lite var att jag fick stanna vid så många rödljus och att ländryggen blev trött mot slutet. (Mera styrka för den ja! Får bygga ihop mina egna corepass eftersom det (enligt mig) nästan alltid är lite förlite av den varan på befintliga pass.) Annars var det den perfekta starten på veckan och nu är jag pigg och redo för tre jobbkvällar i rad. Prinsessbra mår jag nästan. Bara smådetaljer som fattas.

4 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Vilken härlig start på veckan!! Och det låter ju grymt att må prinsessbra. :)

Snorkkis sa...

Ja princessbra låter ju inte helt fel. Och vad skönt att få sova ut ordentligt! Blir du inte seg av att sova så länge?

Bra långpass du fick till idag också!

malin sa...

fan vad nice,,, någon som verkligen går in för sin träning iaf :) det är sjukt nice !
Nice blogg..

Löpning & Livet sa...

fitnesscoachen: ja.. fast idag regnar det och då blir humöret lite sämre :)

snorkkis: joo, jag blir JÄTTEseg :)

malin: tacktack