lördag 7 november 2009

Massa onödigt vetande

Igår fick jag alltså den där grissprutan, vilket i sig inte gjorde så ont. Lite obehagligt att veta at den där långa spetsen var inne i min arm bara. Eftersom jag tydligen tillhör en av riskgrupperna i och med min (om än lindriga) astma måste jag ta ytterligare en spruta om några veckor. Blä. Sköterskan som gav mig sprutan utbrast "oj, du hade mycket muskler du". Hahaha, undrar vad hon skulle tycka om en person som (styrke)tränar sin armar.

Oavsett om jag har mycket muskler eller ej har sprutan resulterat i att hela min högra deltoideus är blå. Nej, nu överdrev jag lite (rätt mycket), men en stor del av den mellersta delen av deltoideus är blå iallafall. Armen gör lite ont också (det är meningen att ni ska tycka synd om mig nu alltså) men i övrigt tror jag att jag klarat mig från biverkningar (peppar, peppar..). Dock vet jag inte om spruta, svinjobbig tävlingsklass i cykelsalen och en efterföljande Staropramen var en så bra kombo, för jag stupade i säng innan tio igår kväll. Totalt kraftlös. Knappade in alarmet på 07, tänkte att nio timmars sömn borde räcka. Men nä, jag snoozade fram till närmare åtta då jag tvingade mig upp för att hinna med allt jag har att fixa med idag.

Jag började med att färga håret och på köpet tappa typ halva mängden hår. Jag tappar sjukt mycket just nu så snart har jag väl inget kvar. Medans färgen skulle verka surfade jag runt för att kolla en träningslärarelaterad grej och hamnade på denna sida. Knappade in mina värden och väntade med spänning. What?! Enligt den där kalkyleringen har jag en rätt låg syreupptagningsförmåga. Efter lite konsulterande med diverse kurslitteratur hittade jag en tabell som visar detta värde endast ger "ganska bra" vilket betyder typ medel. Nä! Det kan jag bara inte tro på! Ok att jag inte har några elitvärlden direkt, men jag måste väl ändå ha högre världen än genomsnittet?! Eftersom jag knappade in min miltid, som jag ju anser vara den sämsta, testade jag min maratid men då blev det ännu sämre. Nä, dags att göra ett riktigt test kanske. Mamma och pappa; jag sätter upp det på önskelistan! (Tillsammans med pengar till nya springskor och övrig träningsutrustning.)

(Jag gjorde ett submaximalt test på cykel under hälsoprofilbedömningsutbildningen för några år sedan. Minns inte riktigt vad jag hamnade på där, men har för mig att det var bra mycket bättre än detta iallafall. Och jag har ju inte direkt blivit sämre sedan dess. Snarare väldigt mycket snabbare och min träningsmängd är mycket högre nu än då.)

Nä, dags att ta tag i dagen. En supersnabb tripp till Ikea för ljusinköp, en snabbis på stan, matshopping, förhoppningsvis lite spring och middag men bästa tjejerna står på dagens todolist (den andra långa gömmer jag tills på måndag). Hoppas ni har en superlördag!

3 kommentarer:

Snorkkis sa...

Hoppas att du klarar dig utan övriga biverkningar av vaccinet. Och dagens program verkade inte helt fel, så det kanske var värt att ta sig upp vid 8 i alla fall. Ha en härlig lördag!

miqlohs träning sa...

Har haft en löptur på 8 km (gick skittungt ... mina ben är fortfarande trötta efter Tjurruset) Tips på hur jag kan hjälpa det?

Jag testade också syreupptagningen. 68% nåt och sen 6.00

Jag önskar mig ett konditionstest på Aktivitus. Skulle vara kul att testa hur man ligger till.

Ha det gott

Löpning & Livet sa...

snorkkis: ja, det verkar ha gått vägen faktiskt!

miqloh: oj då.. tja.. kanske ta en liten viloperiod? ibland tar det längre tid än man tror att återhämta sig från tävlingar..