tisdag 29 september 2009

Vad är grejen med Stockholm?

Det började med att min syster, via Köpenhamn, lämnade Göteborg för Stockholm. Kort därefter bestämde sig även min Ellen för att ta steget och flytta dit för ytterligare en utbildning. Redan då började det kännas obehagligt i mitt inre.

Nu kommer även min Martin, på grund av ett jobb han inte kunde tacka nej till, flytta till storstan. Om jag ska vara helt ärlig känns det väldigt tungt. Även om vi inte är tillsammans är vi väldigt nära varandra.vs
Är det här nåt slags tecken?

11 kommentarer:

Marina sa...

Personligen tycker jag både bättre om Göteborg & Köpenhamn i jämförelse med Stockholm. Visst är det en fin stad på många sätt men jag tycker Göteborg & Köpenhamn är mysigare på något vis. Funderar du på att flytta till huvudstaden?

Annika sa...

Åh, vilket passande inlägg. Jag försöker också förstå vad som är så speciellt med Stockholm. Är förmodligen också... eller ÄR... nog... på väg dit också. Hm, jag känner nu att jag inte riktigt förlikat mig med tanken. Men... om boendet löser sig, och det gör det väl på ett eller annat sätt, så hamnar jag också där...

Erika sa...

Det är ett tecken på att du är på väg mot en ny fas, nytt jobb, nya bekantskaper - i Göteborg!!

De andra finns där i Stockholm att besöka... =)

Jag har varit med om lite samma sak, trösten är att det är övergående och man hittar annat att fylla hålen och saknaden med... Göteborg är hemma för mig och jag kan inte tänka mig att bo någon annanstans! =)

Madde sa...

Trist att de tvingats dra vidare, men sånt är livet också, en ständig förändring. Det kanske leder till något nytt och spännande, som du säger, det kanske finns en mening, även om den inte är att du ska flytta också.
mvh Madde

Snorkkis sa...

Kanske är det ett tecken? :)

Jag vet faktiskt inte vad grejen med Stockholm är, jag flyttade hit för två år sen (och då från Finland), men vill aldrig flytta bort!

carro sa...

Har aldrig heller förstått tjusningen med Stockhol faktiskt.

Kanske är bra att ni på riktigt går åt varsitt håll i livet. Ni ska ju framöver hitta var sin ny partner, och kanske bygga en framtid med. Eller hur?:)
Grattis, förresten till en helt fantastiskt uberbraig prestation i helgen!!!

Anonym sa...

Stockholm är bäst, så är det bara:-) Kom hit! /marie

Löpning & Livet sa...

Tack för era synpunkter! Jag är absolut inte på väg till sthlm i nuläget, men eftersom så många av mina nära flyttar dit finns det ju i tanken iaf. Just nu käns det som att jag får flytta dit det finns ett "riktigt" jobb för mig..

Trail.st sa...

Jag flyttade hit för 10 år sedan pga kärleken, hade sagt hela mitt liv att Stockholm! hellre bor jag resten av livet under Älvsborgsbron än flyttar till Sthlm, Jaja nu är jag här och jag längtar väl hem ganska ofta till Bästkusten. Bodde ett tag inne i smeten men fyf**en det gick inte för en gammal landsortsbo (Utanför Trollhättan) så sen vi flyttade till lantliga Vallentuna känns det ju bättre, undviker Storstan så mycket det går men eftersom mycket av mitt jobb tvingar mig dit så är jag ändå där ibland.. Vackert är det väl men inte alls lika gemytligt som vilken ort som helst på västra sidan (bortsett Vänersborg då förståss! ;-)
Om du inte är tvungen skulle jag ju reka dig att stanna kvar i GBG!

Malin sa...

Jag förstår inte heller. Gillar Göteborg mycket mer än Sthlm. Nu är min syster o sambo på väg att flytta ner. Kommer bli tomt, men kanske större anledning att komma till kusten oftare, vilket jag inte tackar nej till.

Sofy sa...

En färd över västerbron i solsken får det att kittla i min mage och jag får dåndimpen av hur vackert det är.

En löptur längs Kungsholmens strand kan vara som att springa i ett backigt portugal. (typ)

Att flanera Götgatan kl 23 på kvällen en vanlig tisdag en sommardag är som att vara nere i centraleuropa.

Att ta en fika på Gateau i vasastan är som att ha en liten del av frankrike i bakfickan.

Att möta morgonen i hagaparken ger lugn och ro i själen och jag lär mig en ny variant av grönt varje gång!

(bara några av fördelarna jag njuter av medan jag bor här, vi får se hur länge jag har råd att bo kvar. I takt med att vi vill ha större plats och fortsatt hög standard kanske vi kommer välja en annan stad, men då kommer jag alltid ha Stockholm som staden där jag gjorde mig själv till en bättre version av mig själv, inledde min karriär och gav mig själv massor av nya vänner!)