torsdag 3 september 2009

Hungrigt

Idag är det vilodag i träningsfabriken. Vilodag på träningsfronten men inte vilodag på matfronten. Jag är hungrigare än vargen idag. Antar att jag gjort av med lite väl mycket mer energi än jag fått i mig de senaste dagarna. Dumt, jag borde leva som jag lär!

Men tyvärr har jag en tendens till att inte ha någon matlust på kvällen efter ett hårt pass. I går tog jag ut mig fullständigt, ungefär på samma sätt som på ett army-pass med konditionsfokus, och då blir jag väldigt ohungrig. Jag häller givetvis i mig en stor gainer direkt efter passet och jag äter självklart något rejälare så fort jag kommer hem (nåja.. efter att ha fastnat framför datorn en stund och ha duschat). Men ofta blir det där rejälare lite för lite. Iallafall om jag ätit middagen före passet. Jag vet att jag egentligen bör äta mer och jag mår inte illa eller dåligt på något annat sätt. Jag har bara ingen matlust och vill inte äta. Ofta resulterar det i att jag vaknar vrålhungrig mitt i natten och måste upp och äta, eller att, om jag sover tungt och inte vaknar, är så hungrig att jag mår illa när jag vaknar på morgonen.Höstigt

Igår åt jag mackor med houmus, fetaost och soltorkad tomat och ville verkligen inte ha mer än det. Men nån näve nötter lyckades jag iallafall peta i mig innan jag totaldäckade. Jag tror jag somnade innan jag la huvudet på kudden vid halv tolv och vaknade inte förän alarmet började sjunga klockan åtta. Illamående och hungrigare än vargen. (Är vargar verkligen så hungriga??) På den linjen (minus illamåendet) har det fortsatt under dagen, men trots det har jag lyckats shoppa en höstigt mysig tröja! (Trots shoppingförbud, men jag försvarar mig med att den bara kostade 200) Och det blir nog en godispåse sen till kvällsjobbandet! :)

10 kommentarer:

Erika sa...

Härligt med shopping!!
Fin tröja!

Jag har också varit jätte hungrig hela dagen, längtar just nu hem till middagen, mamma har utlovat rödbetssoppa med bovete, super god!! (man blir väldigt bortskämd av att bo hemma =))

Hoppas det går bra på jobbet ikväll!

kram kram

Anonym sa...

Jag tycker mig känna igen den där mackan. ;) Har dock inte gjort en sådan ännu. Men det kommer väl. Hoppas vilodagen är bra! Ses!

Anna sa...

Känner iegn det där med att inte ha riktig matlust efter ett hårt pass. Najs tröja, fin och varm!

Anonym sa...

Mat är gott! Men jag känner också igen känslan att när man verkligen borde äta och skulle kunna äta hur mycket som helst så finns inte riktigt aptiten, konstigt!


Mmm! Godis! Har haft grymt sockerbegär senaste veckan, hehe.

PS. Ja, yoga får du ta och komma igång med! Känns sååå nyttigt, och så kan man nästan få köra det trots att man tänkt ha vilodag :D

Malin sa...

Jag är precis tvärt om! Hungrar som vargen på kvällen efter träningen, och stoppar säkert i mig onödigt mycket. Men det är svårt det där, att veta vad som är lagom. Speciellt när man ofta äter för att det är gott & inte går efter den riktiga hungern och mättnadskänslan..

Miss Agda sa...

Jag har själv märkt att jag ibland är hungrigare på vilodagar. Jag tror att det är viktigt att lyssna på kroppen då, för det är ändå i vila musklerna byggs upp.
Ha en skön torsdagkväll!

Snorkkis sa...

Vilken mysig tröja!

Jag känner också igen mig i att inte vara hungrig efter riktigt tuff ansträngning, men har bara varit ut för det efter tävlingar då jag verkligen maxat... och brukar då vakna av hunger mitt i natten och vara tvungen att stiga upp och käka.

Kanske du kunde ha väckning mitt i natten, och ha förberett nåt som du kan äta? Det kanske skulle vara värt att vakna en gång mitt på natten för att sen slippa vara lite energilös en hel dag (eller energilös kanske du inte var, men iaf.)

Mikkan sa...

För att inte hålla på och gå ned i vikt varje vecka jag tränar mycket så har jag faktiskt börjat äta lite även om jag inte är superhungrig, har keso, bär och nötter på jobbet och kör det på eftermiddagen varje dag i princip. Funkar finfnit, och det har faktiskt satt igång aptiten på mig igen! :)

Anonym sa...

Känner också igen mej i det du skriver med att inte vara hungrig efter ett hårt pass! Samma sak gäller om jag har tävlingar på kvällen.

Kanonfin tröja! Nu blev jag sugen på att shoppa lite höstkläder också! :)

Löpning & Livet sa...

erika: ja!! :D

Fördelen med att bo hemma ett tag ja :)

river: haha, jepp :)

anna: jepp, både snygg och varm :)

runrunner: Ja, kroppen är ju lite dum där.. :)

malin: men det är ju bara bra! då får du ju i dig det du behöver.

miss agda: jo det är klart! jag lyssnar (nästan) alltid på kroppen :)

snorkfröken: ja det kanske jag borde göra :)

mikaela: jo jag brukar också försöka göra det..

träningslyckan: kroppen är konstig! :)