torsdag 10 september 2009

Mera cykelprat

Cyklingen gick bra. Kanske inte mitt livs bästa pass ur instruktörssynpunkt, men ändå en av de bättre på nåt sätt. Jag kände mig lite rörig, trött och förvirrad i början. Först kommer min kollega Lasse in med en filmkamera med stativ och allt. Vi har visserligen lovat att utvärdera oss själva och varandra då och då, och ibland även filma. Men jag var ju inte direkt beredd på det just idag! Men, men, kameran glömde jag av rätt snabbt och kom inte på att den stod där förän på slutet när jag blev lite väl babblig och ofokuserad under stretchen. Jaja, blir väl en pina att kolla igenom, men oj så nyttigt! I övrig fick jag för mig att jag hade satt på fel skiva då jag inte tyckte tiderna på displayen stämde (alla mina pass är ihopmixade och mitt mixprogram vill inte dela upp låtarna tidsmässigt när jag bränner skivan) med mina nedskrivna. Eftersom hela passet är en enda lång ihopmixad låt blir det lite svårt att bara byta skiva mitt i.. Blev alltså lite förvirrad där ett tag, men samlade ihop mig och tänkte att det återstår att se vilken av de tre versionerna på passet det blev (har gjort om och gjort om, jag blir ju aldrig nöjd!). Visade sig dock vara rätt och sen kunde jag koncentrera mig på det jag var där för. Att coacha deltagarna genom ett bergslandskap som bestod av asfalterade serpentinvägar, lite grusväg där vi fick turas om att ligga först och dra respektive ligga lite bakom och dra nytta av vinddraget. Utmaningen var för deltagarna att ligga på en jämn intensitetsnivå under hela huvuddelen av passet och utmaningen för mig var att försöka coacha på ett sätt som funkar både för dem som valt att lägga sig i den nedre delen av pulszonen och de som valt den högre. Jaja, nog babblat om det. Jag fick beröm för både musik, upplägg och mitt "lugna sätt att coacha peppande och puschande" av flera stycken och blev lika jätteglad som vanligt!


En gång för längesen (nja.. men ett drygt år sedan) när jag gick min första cykelutbildning


Fix och jobb nu och ikväll Body Balance och Army! Mycket annan träning och mindre löpning just nu. Men det kommer! Förhoppningsvis ett backpass imorn (om jag är för sliten ett lätt distanspass) och på söndag blir det ett långt skogslångpass. 27 plus är planen.

(Och den där spa-rapporten kommer så fort jag får lite tid över!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet att du kan lägga låtarna som separata i mixmeister va?
Annars så visar jag dig.
Kul å bli kallade "den gamle" btw.. det e inte varje dag.. :D
/J

Löpning & Livet sa...

nej det vet jag inte :) kom över nån dag så kan du få kaffe (jag lovar att göra dubbelt så starkt som vanligt :P) och kanske lite blåbärspaj om du är riktigt snäll :D