måndag 14 september 2009

Byta ben?

Alltså.. Mina ben! Hur de har kunnat springa ett marathon en gång är just nu ett mysterium. Igår sprang jag alltså 27km och det var ingen behaglig upplvevelse för dem att springa runt på jobbet och ta hand om gamlingarna på kvällen. Redan under passet förstod jag att det nog skulle kännas rejält efteråt, men inte riktigt SÅ mycket. För nån timme sen var jag ute och återhämtningsjoggade och jag har även masserat in lite linement så lite bättre är det nu, även om de fortfarande är rätt missnöjda. Hoppas de repar sig till löpträningen ikväll. Även om jag bara är instruktör och där för deltagarnas skull måste jag ju springa. Kanske ska önska att alla snabba deltagare håller sig borta idag..

Förutom benen så var gårdagens pass bra. Fint höstigt väder med strålande sol och bara lite blåst. Jag, min camelback med äpple/päronsportdryck och min ljudbok, som förnärvarande är den hypade "Hypnotisören". Helt ok än så länge och klart läs/hörvärd.

När jag springer sådär länge och tänker och funderar och samtidigt blir trött blir jag lite känslig och några tårar kan lätt trilla ur ögonen. Det är lite konstigt det där. Oftast blir jag bara glad och mår bra av att springa. Har jag en dålig dag när allt känns hopplöst brukar det för det mesta kännas bättre efter lite spring. Men ibland, när jag börjar tänka för mycket och kanske lyssnar på musik som symboliserar saker för mig eller som jag associerar till speciella tillfällen, blir jag istället ledsen. Men det är väl också att ventilera sig på något sätt antar jag..

Ganska exakt 2,5h var jag iallafall ute. Tydligen mer än tillräckligt för min ben.

9 kommentarer:

Susanna sa...

Mina ben är också helt döda, jag vet inte riktigt vad jag har gjort med dem! Märkligt.
Du, om du har lite roliga ljudböcker på din dator kanske vi kan byta lite, för mina är slut och jag vågar inte ladda ner fler :)

Anna sa...

Oj vad jag känner igen den där känslan. Det kan nästan kännas overkligt att man sprungit ett marathon eller ett lopp i en bra fart. Men håll ut, det vänder. Det gör det alltid.

Anonym sa...

Om du sprang 27 km mestadels i Skatåstrakterna så blev det väl en hel del grus kan jag tänka mig och det känns ofta lite jobbigare för benen än asfalt, i alla fall för mig. Det kanske kan vara EN del av förklaringen.
Verkar verkligen ha varit ett schysst pass annars!

Petra sa...

Jisses vilken distans! Inte sa konstigt om det kandes lite pa kvallen...:) Superbra jobbat!

Marre sa...

Äsch, det var bara en sån dag den dagen. Nästa dagen är det som att flyga fram igen. Det gäller att ta sig igenom de där jobbiga passen för att kunna njuta av de där flyg-passen. Och du var ju inte snäll när du valde slinga heller.... Kom igen tjejen, kom igen!

Malin sa...

Om det är till någon tröst så känner jag precis likadant nu! Det var riktigt tungt i lördags. Jag skulle inte palla ett marathon i nuläget jag heller... :( Men vad tusan, med lite mer träning så! Nästa år gör vi ännu bättre tider, eller hur? ;)

Runningskirts-Lena sa...

Du kan få mitt högerben, det är ändå inte så mycket att ha... Härligt att springa så långt!

Annika sa...

Bra genomkörare inför Lidingö! :) Jag ska heja på dig då också, är på plats för två kompisar ska springa långa på lördagen (själv tar jag "korta" tjejloppet). Såg att du hade 24-timmars spinningen inlagd på funbeat. Är det på det gymmet som du tränar normalt? Ska du instruera något av passen? Eller vilka pass ska du köra själv? Jag hoppas att vi drar ihop en tredje cykel från Norrköping så jag kan önska lite tider, låter jätteroligt iaf :)

Löpning & Livet sa...

susanna: kanske något som går? :) Vi kan absolut byta! Jag har inte så många kvar, men de jag har får du gärna!

anna: jo det gör väl det får man hoppas :) men hur folk kan springa marathon var och varannan vecka förstår jag inte.. men det är väl en vanesak såklart..

johan: jo backarna gör ju det hea lite värre.. fast samtidigt är ju asfalt mer stötigt.. jag är nog ovan helt enkelt :)

petra: tack tack :)

marre: jag kommer alltid igen! ;)

malin: självklart!

lena: hm.. fast det är mest vänsterbenet jag är i behov att byta ut :)

annika: härligt med lite support! :)

Nej, jag tränar inte där och kommer inte hålla i nåt pass (vad jag vet än så länge iaf). har inte bestämt vad jag ska köra än, men det blir väl ett par stycken iaf! Hur många ska du köra?