torsdag 10 september 2009

Spalyx

Jo, vi hade ju alltså lite höstkickoff med Active Wellness i lördags. Vi började med lite allmän info om höstens nyheter och därefter kördes ett pass Body Combat, ett koncept vi precis tagit in. Fast detta missade ju jag eftersom jag jobbade. Jag kom lagom till sista låten innan stretchen och roade mig med att kolla på en del roliga tekniker. (Inte för att jag skulle varit ett dugg bättre själv, snarare superkass)

Därefter var det alltså dags för spa. Efter en lite introduktion där vi fick välja vilken av de tre sparitualerna vi ville köra samt informerats om att vi var tvungna att vara tysta inne på spaavdelningen och absolut inte fick prata, bara viska om vi var tvungna att säga något. Jo tjenare, det är aw-folket vi talar om. Vi är INTE kända för att vara tysta :) Jaja, vi tänkte att vi kan ju göra vårt bästa och traskar, endast iförda badrockar, in i ett omklädningsrum där en så kallad japansk tvagning ska ske. Man skulle sitta på en låg träpall och fylla en träspann med vatten. Sedan skulle man först hälla en hink över ena axeln, därefter över den andra och slutligen över huvudet. Sedan tog man sin tvättlapp och började skrubba från fötterna och uppåt. Ni kan ju tänka er synen av ett stort gäng fnittriga tjejer (ja tack och lov var vi tjejerna och killarna var för sig) som sitter nakna på rad och tvättar sig med en liten vit tvättlapp. INTE lätt att vara tyst där :)
Efter att ha tvättat oss fördigt gick vi ut till spaavdelningen och badade i olika typer av bastuar, pooler och duschar samt hade olika ansiktsmasker, body scrubs och fotbad. Allt i en viss ordning och lite beroende på vilken ritual man valt. Den energigivande hade visst störst temperaturskillnader och jag vet att de som valde den både "skrubabde sig" med is, badade i en kall balja och välte en hink med kallt vatten över sig. Jag hade valt den lugnande och hade bara massa behagliga upplevelser!

Lite slappande med en kopp aurovediskt te, lite simmande i en pool där det spelades musik under ytan, och det bästa av allt, ett dopp i den jättevarma utepoolen senare var det dags att fixa sig i ordning för kvällens middag. Efter "välkomstdrink" och lite tal av chefen, några ord från nya gruppträningsansvariga samt avtackning av den gamle, fick vi in maten. Jag åt vårrullar som visserligen var supergoda, men tyvärr inte så mättande.

3 stora glas vin senare började pojkarna att shotta, något som jag med nöd och näppe lyckades hålla mig undan. Tiden gick snabbt för helt plöstligt var det dags att åka in till Valand där mer vätska väntate. Och där slutar jag. Det som händer på Active Wellness personalfester stannar hos Active Wellness personal :D

(Mitt estetiska och kontrollerande jag stör sig oerhört mycket på när typsnittet blir så som det blivit i detta inlägg. Jag brukar kunna fixa till det med hjälp av mina typ obefintliga html-kunskaper, men denna gång verkar det omöjligt.)

6 kommentarer:

Mikkan sa...

Åh, jag älskar japanskt bad! de har en sådan stor avdelning på Yasuragi hasseludden dit jag gärna åker om det finns möjlighet. Där finns heta källor efter tvagningen, och sen heta källor utomhus som nästa steg, en fantastisk upplevelse!

Snorkkis sa...

Ja det var dethär med att leva som man lär :)

Verkar som om du har ett härligt gäng medarbetare att umgås med; guld värt!
Och vad spa-sugen jag blev!

Anonym sa...

TACK för att du inte gjorde en utförligare utläggning angående resterande delen av AW-festen, eller det kanske va för att du inte minns ..heller...;)

Löpning & Livet sa...

mikaela: hela spaet var helt underbart!

snorkfröken: jo, vi har de väldigt kul (kanske lite för kul ibland :) ) ihop!

anonym: och vem kan det här vara måntro? :D

frida sa...

Förstår att det är St Jörgen som ni har varit på. Åh det är så fint och underbart där! Verkligen skönt och rogivande (beroende på gäng) att göra ritualerna.

Annika sa...

Åh vilken härlig heldag det låter som. Och så bleb jag påmind om att det var alldeles för länge sedan jag var på Body Combat, hög tid att ändra på det nu :)