lördag 19 september 2009

Långt babbel om 2010 års mål

Jag funderar lite över mina mål för nästa år så här på lördagsmorgonkvisten. Lite tidigt kan tyckas, eftersom 2009 års tävlingar inte är över än. Förutom Lidingöloppet planerar jag även att springa Finalloppet igen och eventuellt ytterligare något lopp om det finns något passande i närheten. Var ju lite inne på att springa halvmaran på Göteborg Marathon i mitten av oktober, men dels är det lite tätt inpå de två andra loppen och dels tror jag att jag tackat ja till jobb den helgen. Lite synd, för det hade varit kul att få maxa på en halvmara och se vilken tid jag skulle kunna göra. Även om jag inte direkt är i toppform nu så borde jag ju kunna pressa tiden från årets gbgvarv med åtminstone några minuter. Även om jag var i toppform (??) då så tog jag ju det lite lugnt för att inte slita ut mig inför maran.

Jag har inte bestämt mig helt än för hur 2010 ska se ut, men det jag definitivt vet är att Stockholm Marathon återigen är det (första) stora målet. Det är detta träningen är inriktad på och utformad efter från början av december till början av juni. Jag ska skynda mig att anmäla mig så fort lönen kommer in på kontot. Jag vill väldigt gärna springa Göteborgsvarvet en fjärde gång, men jag tvivlar på att jag kommer kunna hinna anmäla mig i tid. Eftersom det är en sån hysteri kring alla lopp nuförtiden och alla anmäler sig typ ett år i förväg, kommer antagligen anmälan hinna stänga innan jag får råd att anmäla mig (Men jag kanske kan lyckas fixa en plats på något sätt ändå?). Missförstå mig inte, jag tycker det är jättekul att så många vill springa lopp och kan hålla liv i sin träning genom att sätta upp ett mål som gbgvarvet. Det som irriterar mig är att det är sån hets med att anmäla sig men att alldeles för många av dessa sen aldrig kommer till start. Att de "snor" platser av andra som vill springa. Jaja, jag är bara lite bitter för att jag aldrig har tillräckligt med pengar :)

Efter maran vill jag nog även nästa år koncentrera mig på att komma under den den svåra 45min gränsen på milen. Som det känns nu kommer det nog återigen både bli Midnattsloppet (gbg) och Tjejmilen. Jag får se till att ha lite bättre fokus än jag haft den här sommaren bara så kan det nog gå. Visserligen tror jag inte att det hade gått detta år även om jag strukurerat upp träningen bättre, men sub 46 hade jag kanske kunnat klara ändå.. Eller ja, det hade jag kunnat klara om jag haft en bättre dag och om banan varit lite minde svängig!

Lidingöloppet kommer jag att springa även 2010 eftersom det är ett så fint och roligt lopp. Antagligen blir det också ett Finallopp även då, ett lopp som på många sätt liknar Lidingö men ändå inte. Därutöver tänker jag försöka klämma in så många smålopp som jag har pengar och ork till. Jag behöver öva mig på tävla och jag behöver öva mig på att tävla även då jag inte är formtoppad. (Inte för att jag känner mig särskilt formtoppad nu inför Lidingö, men dels kommer det nog kännas bättre med vila och kolhydratuppladdning nästa vecka och dels springer jag detta lopp nästan (nästan) enbart för att det är så roligt och har inte så stora krav på mig själv.)

Sen var det ju det där med ultralopp. Eller inte nödvändigtvis lopp, men ultradistans. Jag vill spränga marathongränsen! Vi får se om det blir i form av ett tidslopp, ett distanslopp längre än 42,2km eller om jag springer själv. Men det kanske bara räknas på tävling? Föresten är året inte slut än så man vet aldrig vad som kan hända.. Dock kommer ju löpningen trappas ner redan nu i oktober och i november komemr den vara näst intill obefintlig för att sedan dra igång i och med maraträningsstarten i december igen. Även om jag älskar löpning behöver jag en liten paus, både kroppsligt och mentalt, för att ladda om batterierna och hitta ny motivation. Det upplägget funkade förra året och kommer antagligen göra så även i år.

Jag tror att 2010 kommer bli ett bra tränings- och tävlingsår! Vad tror ni?

17 kommentarer:

Mikkan sa...

Jag tror start på 2010, såklart, och tycker att det är bra att ha mål på olika sikt: om en månad, om 3 månader, ett halvår och ett år. Det håller energin igång. Ena dan tränar man och drömmer om t ex gbg-varvet nästa år, andra dagar kämpar man sig ut för det där loppet om en månad piskar en lite. Man behöver målsättningarna vid lite olika tillfällen.

mikael sa...

Självklart kommer 2010 bli ett bra träningsår.

Härligt att läsa om dina mål.

Mina mål är att göra en satsning att komma ner till 37.30 minuter på 10 km. Det kommer nog inte att lyckas nästa år men jag ska det chansen 2-3 år.
Vill springa Göteborgsvarvet, Lidingöloppet, Sylvesterloppet och några fler halvmaror.

Ska försöka göra 90 minuter på 2.1 mil.

Det är väl mina mål!

Snorkkis sa...

Ja visst ska 2010 bli minst lika bra som 2009 gällande löparsäsången! Jag tycker ändå att det känns lite synd att detta år är förbi snart, och att man måste vänta ända till typ maj innan man kan börja springa maror och ultror...

Josa sa...

Jag hoppas verkligen det blir ett bra år! Har inga mål ännu eftersom jag har svårt med det där att sätta upp mål ;) Tar det som de kommer...Förresten, jag är i Arvika nu ett tag fram över :)

Marina sa...

Kul att läsa om dina träningsmål. Jag tror absolut att 2010 blir ett bra träningsår! Många lycka till tjejen!:)
Vi ska köpa hus nästa år & har mycket fixande framför oss där. Men träningen är DJUPT rotad i mig, så jag ska nog lyckas få ihop det också ;)
Mina tänkta mål för år 2010 är: Göteborgsvarvet, Tjejmilen i Hässleholm i maj, Startskottet (10 km) i Kristianstad i juli & Osby Miniton (12,4 km) i september.

Anna (Orka mera) sa...

2010 ska bli ett kanonår. Ser framemot det i massor. Resten av detta blir väl mest rehab. Ser framemot att köra på riktigt!

Cicci sa...

Jag tror också att 2010 blir bra tränings och löpningsår! Kul att läsa om dina tankar och mål. Själv satsar jag också på Sthlm marathon 2010, en bättre tid och genomföra det igen! Jobbar på tempot nu, vill bli snabbare.

Anna sa...

Det låter som ett toppen år. Jag är på på både maran och Gtb varvet. Det är härligt farligt och stans kul men mål för löpningen. Utan målen , hur de än må se ut blir löpning tist och grå.

ingy sa...

haha jag blev alldeles trött av att läsa om alla lopp. ;)

min kropp strejkar tydligen idag, tänkte gå till gymet men det blir sängläge, åtminstone tills den mår bra igen.

jag gillar per moberg. han är galen. haha. jag kollade aldrig rederiet dock. tycker du samma om gerhard hoberstorfer? han spelade totte i rederiet. ;) han är SNYGG! :) men får alltid (som moberg) spela slusk och elak).

Anonym sa...

2010 är året!! :) Jag ser med glädje fram emot att spräcka nya mål och gränser! Intressant och inspirerande att läsa om dina mål!

Cecilia sa...

Ditt 2010 låter hur bra som helst! Nu blir jag inspirerad att tänka på mitt eget 2010.

Malin sa...

Ja jag tror också starkt på 2010. Då hoppas jag att jag kommer förbättra mig avsevärt på alla plan. Hoppas träningen börjar ge lite mer resultat.
Dina planer och mål för 2010 ser bra ut, synd bara att ekonomi ska sättta käppar i hjulen för att det är sån hysteri :(

Löpning & Livet sa...

Tack alla för era ord, reflektioner och egna mål! :)

Marre sa...

2010 kommer att bli det bästa året hittills! Speciellt om du redan nu börjar sätta upp mål och planera. Det är ju det som är A och O för framgång.

Lotta sa...

2010 kommer att bli ett toppenår!

..kanske tom det året jag ger mig på en halvmara..

Lycka till med kvarvarande lopp 2009 och kommande lopp 2010. :)

Therese sa...

Jag är övertygad om att du tar sub 45 på milen nästa år! :D

2010 kommer bli ett fantastiskt år, för övrigt. Jag ska springa sub 50 på milen och göra en mara! Ser dessutom fram emot att kunna åka på massa schyssta smålopp runt om i södra Sverige.

Och om allt blir som jag vill kommer vintern 2010 bli snörik och ge mig många, många mil på skidor innan Vasan. :) Fast frågan är om Vasaloppet ens kvalificerar in sig på 2010 års mål. Det är så tidigt att det nästan borde ligga under 2009.

Hur som helst, lycka till med dina 2010-mål!

Mia sa...

Herregud Andrea, jag blir trött av att läsa allt bara. Du är så duktig! Mitt mål för 2010 är att börja träna överhuvudtaget, hur låter det? :) Kanske ta någon promenad då och då iallafall. Och börja rida igen!! Det är den enda träningsform som jag tyckt varit riktigt kul genom åren. Chicka, Lucille, X-ter, you know... ;) Lycka till med din löpning iallafall! Nu ska jag skriva mer om kossor. Kram på dig!