tisdag 1 september 2009

Nästan en hel minut

Jag känner mig verkligen INTE i form. Eller så är det bara astman som blivit värre. Eller järnvärdena som sjunkit igen. Eller en kombination av alla tre. Trots detta lyckades jag på något mirakulöst sätt, med Martin som hare, slå rekord på mördarmilen med 50 sekunder. Fråga mig inte hur det gick till. Jag flåsade värre än en blåsbälg, jag hade jättehög puls och jag hade benen fulla av mjölksyra i de hemskaste backarna. Men nu mera lyder mördarmilsrekordet 52:35.

Om ni undrar varför den där skatåsmilen går under benämningen mördarmilen kan ni ha i åtanke att mitt milrekord på en normal bana ligger på 46:23 (midnattsloppet gbg 09). Då förstår ni att den är ganska backig.


The mördarmil


Det där med formsvackan ska undersökas. På måndag ska jag på återbesök hos asmtasköterskan och tänkte samtidigt passa på att kolla hb´t igen. Fast med tanke på att jag fortfarande äter 100mg järn (dagsbehovet ligger runt 15mg) i tablettform varje dag borde det inte vara fel på det. Då återstår astmaförvärring eller helt enkelt dålig form. Hemska tanke!

10 kommentarer:

Anna sa...

Grattis till det nya rekordet, milen i Skatås låter lite skräckinjagande:)

Train'in sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna (Orka mera) sa...

Grattis till nytt pb på mördarmilen! Jag är lite sugen på den.... Om jag lovar att bli hel i benet, lovar du att guida mig på en mördarsightseeing om jag skulle råka ha vägarna förbi någon gång?

Sofy sa...

Uj uj! Tror du håller på att toppa formen vännen! Själv känner jag syra av att ta tre trappor upp igen, men det beror nog på att jag helt slutat ta järntabletterna. jag borde gå tillbaka, för min mage pallr verkligen inte dem. Sist jag tog en hade jag så ont i magen att jag var svimfärdig, o jag har aldrig ont i magen annars. Nä usch. Grattis att de fungerar för dig! Och störst grattis till bedriften på mördarmilen! Kram kram

Johanna sa...

Bra jobbat!

Hoppas det löser sig med andningen.

Josa sa...

Kul med rekord :) Grattis!

Erika sa...

Bra jobbat!! Kul med nytt rekord!

Jag borde också ta en runda på mördarmilen snart, känns som det kan va bra uppladdning inför lidingötjejmil... =)

Håller tummarna för att inte astman blivit värre!!

kram

Runningskirts-Lena sa...

Bra jobbat! Att persa på mördarmilen gör man inte i så lätt. Känner mig också i dålig form, det kanske är ett Göteborgsfenomen?
Erika - visst är Skatåsmilen bra träning inför Lidingömilen. Den största skillnaden är nog att backarna på Lidingö är brantare och de faller snabbare utför, så löprytmen blir mer störd. Skatåsmilen är strax under 10 km, typ 9,95. Lidingö är faktiskt "bara" 9,85 om jag inte missminner mig.

Anonym sa...

Härligt jobbat bruden!! Det verkar inte alls som formen verkar dålig. hehe. Men tråkigt att inte känna sig helt hundra. Så imponerad av att du tränar och är så duktig trots astma :D

Kan tänka mig att backintervaller är riiiktigt nyttiga! Man kan ju hoppas att de blir lite lättare att besegra på vanliga löppass om man tränar på dem på särskilda pass också :)

Löpning & Livet sa...

anna: tack!

anna: deal!

sofy: tror du? känns snarare tvärtom, men man kan ju hoppas :)

Jag har faktiskt inte haft några problem alls med tabletterna.. inte ens när jag åt 300mg per dag. skönt!

johanna: ja, det hoppas jag med!

sara: tack!

erika: ja vi får ta en tur ihop snart! (dock i ett lite lugnare tempo än här :) )

lena: ja, man blir så glad! hm.. kanske är nån bakterie som flyger runt i stan :)

runrunner: tack för berömmet!