måndag 31 augusti 2009

Duathlon

Det slog mig precis att jag tränat duathlon idag. Först 45min cykelinstruerande på andra gymjobbet. Där har jag inget fast pass utan hoppar bara in och vickar ibland. På senare tid har jag dock jobbat desto mer i receptionen/kassan. Det är bra, för eftersom det är en kommunal anläggning får man normalt betalt för sitt jobb. Kanske inte bra i jämförelse med många andra jobb, men för mig är det rena drömlönen. Speciellt eftersom man som timmanställd får semesterersättning utöver timmlönen. Och så får man ju ob-tillägg. (Kanske låter som en självklarhet, men i gym/hälso/träningsbranschen som saknar kollektivavtal förekommer detta sällan.)
Men duathlon var det ja. Efter att vi bestigit två berg, totalt okomplicerat och pulssnackbefriat (Jag tror många tycker att det är skönt när jag inte pratar om så komplicerade saker som pulszoner, mjölksyratrösklar och annat vetenskapligt. Själv saknar jag det massor de få gånger jag inte kör pulsbaserade pass.) och med fokus på att hitta sitt eget flow och föreställa sig miljön vi befann oss i, bytte jag skor och byxor, samt satte på mig keps och jacka och annat nödvändigt och gav mig ut i regnet. Drygt 7km senare var jag hemma. Blöt på varenda centimeter av kroppen men lite gladare än innan. Löpning är verkligen terapi.

Snart måste jag sova. Jag börjar jobba klockan 6 imorn. Det betyder att jag måste gå upp strax efter halv 5. Inte riktigt lika kul.

7 kommentarer:

Lotta sa...

Kan inget annat än instämma att löpning är terapi. Löpning i regn vet jag inte däremot om det är lika sexigt. :) Ett lätt sommarregn förvisso, men det är väl slut med sådan anu.. :(

Anna (Orka mera) sa...

Och jag som tyckte jag gick upp tidigt när klockan ringde kl 06... Löpning i regn är underbart. Jag är avis så det knakar!

Anna sa...

I like! Härligt med löpning i regnet. Jag gillar att spinna och sen avsluta med en löprunda men det var ju ett bra tag sen nu. Bra jobbat!

Makena sa...

Ja löpning är terapi! Blir alltid så lycklig inombords när jag joggar och även efteråt! Gillar också regnjogg. Känns coolt och friskt på nått vis. :)

Anonym sa...

Ja, det var ju inte nåt särskilt trevligt väder igår direkt... Själv var jag bara glad att jag hann klippa klart gräsmattan innan det började :)

Elizabeth sa...

Kan inte annat än att hålla med ang lönenivån i hälsobranschen..... Man blir inte fet direkt :-o :-o

Min klocka ringer 04.50 flera ggr i veckan då jag ofta öppnar gymet, så jag känner igen känslan du beskriver!

Löpning & Livet sa...

lotta: men regn kan vara rätt skönt ibland! ok, det är svårt att ta sig ut när det öser ner, men när man väl är ute tycker jag det är ganska mysigt :)

anna: jag tycker också 6 är tidigt.. tidigare än så är omnäskligt..

anna: den bästa kombon1

makena: verkligen friskt!

johan: haha, tur att jag slipper oroa mig för sånt :)

elisabeth: nä!! när kommer kollektivavtal eg?!