torsdag 27 augusti 2009

Snart ledigt och katastrofalt cykelpass

Idag jobbar jag mellan 7 och 22. Med en liten paus mellan 13 och 16. Inte helt optimalt för hjärnan känner jag nu..

Herregud vad jag är glad över två lediga dagar i rad! Imorn och på lördag är jag helt helt ledig Eller ja.. massa måsten och sånt som vanligt, men jag funderar på att nästan helt ignorera dem och bara vara. Bara göra vad jag känner för och ta tag i livet på måndag (eller varför inte söndag, då ska jag ju ändå jobba igen) igen.

Jag har jobb som ska letas upp och sökas, jag har army training- och cykelpass som ska bli färdiga, jag har en uppsats som det ska skrivas lite på och jag har en träningsplan som ska följas. Men det blir på måndag det (eller kanske söndag?). I två dagar ska jag, förutom att storhandla (kylskåpet är tommare än på många år) bara ägna mig åt mig själv ochg göra sånt jag mår bra av. Tyvärr "får" jag ju inte träna riktigt så som jag hade önskat, men det ska nog gå bra ändå hoppas jag.

Appropå träning så var jag och en vän på ett cykelpass på en träningsanläggning som hade öppet hus igår. Det kan ha varit det sämsta cykelpass jag någonsin varit på. Det enda som man kan sätta upp på pluskontot var en eller två (musikmässigt) bra låtar. I övrigt var det total katastrof. Eller vad sägs om 40 sekunder uppvärmning följt av supersnabb cykling till jättehård musik. "Nu kommer vi köra jättesnabbt ett tag. Sen blir det tungt ett tag och på slutet kommer vi köra ännu snabbare" Går det funderade jag över när den så kallade uppvärmningen dragit igång. Massa "runnings", "jumps" och "jumps on the hill" gjorde ju inte saken bättre direkt. Och att han hade kass teknik och inte sa många ord på vägen hjälper ju inte heller till. När han dessutom går av cykel och ställer sig framför var och en av oss, i tur och ordning, och viftar med sin handduk var övervägde jag att lämna salen. Nu är det inte riktigt min grej så jag satt kvar. Efter tokcykling (jag satt hela tiden, men egentligen skulle man stå i tre intervaller) på den sista låten var det äntligen över. Då fick vi typ 10 sekunder på oss att varva ner, sen skulle vi börja stretcha. Det kunde han inte heller. Undrar på vilket århundrade han fick sin utbildning egentligen? Tur för träningsanläggningen (och kanske hela kedjan) att jag inte avslöjar deras namn. Och tur för dem att detta inte var en ordinarie instruktör utan någon som bara hoppade in.

Och just det; en rolig grej var att han i början av passet sa att vi skulle "lämna klagolappar i lådan om det var katastrof" Det borde jag nog gjort..

8 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Å nej vilket pass! Trist när man lyckas pricka in eländenas eländepass :(

frida sa...

Håller med dig som du skrev hos mig förra veckan, tråkigt när personal inte kan sitt jobb. Borde vara mindre svennebanan och klaga vid dåliga pass och beröm vid bra.

Erika sa...

Haha, bra recension! =) Han var verkligen det sämsta jag har varit med om också... Och håller med dig om att när han börja vifta med handduken så var jag också sugen på att lämna salen...

Imorse däremot så var det underbara Terry som satt på instruktörscykeln, vilken energi och gläjde!! Mkt bra start på fredagen!

Njut av ledigheten!!
kram kram

Cizzi sa...

Oj vilken cirkus! Att sånna där tekniker och tokerier ens förekommer förbryllar mig. Men som sagt, tur ändå att det inte var ordinarie instruktören. Men ändå...

Johanna sa...

Se till att vila från alla måsten när du är ledig. Det behöver man också!

Tråkigt med spinningpasset. Tänk att ens träning kan bli så "förstörd" av en dålig instruktör..

Nettan sa...

Kul beskrivning av instruktören iaf. :) Han känns igen tycker jag allt. Börjar han på P och slutar på K??? Blev så nyfiken!!

Löpning & Livet sa...

anna: ja, jag som ville ha inspiration och så hamnar jag där!! :(

frida: ja, det borde man!

erika: skulle varit med imorse då med andra ord :)

cizzi: tydligen finns det någon här och där..

johanna:jag ska göra mtit bästa så får vi se hur långt det räcker :)

nettan: nej.. han började på b tror jag :)

MarathonMia sa...

Feedback är superviktigt. Både ris och ros.

Jag tycker gott och väl att du kunde ha skrivit ut namnet på anläggningen! :)

/Nyfiken