måndag 17 augusti 2009

Snart tävlingsdags

Sommaren har, som vanligt, rusat förbi i alldeles för hög hastighet och jag känner mig verkligen inte färdigtränad och redo för midnattsloppet på lördag. Det har som vanligt blivit alldeles för lite snabbhetsträning och för mycket mysjoggande. (Och långpassen har jag också slarvat med. Har inte sprungit längre än 21-22km sen maran..) Eller redo och redo. Om inget oförutsett händer borde jag slå förra årets tid relativt "enkelt", men jag vill ju gärna komma ner mot den där drömtiden på sub 45min. Förra året sprang jag på 47:36 så under 47 borde jag klara av. Ner mot 46 är nog inte heller någon omöjlighet, men under 45 känns faktiskt nästan ouppnåeligt. Visserligen har jag sprungit ett par snabbdistanspass runt 4:30-tempo, men inte på fulla distansen utan som längst 6km. Sen litar jag inte riktigt på min fotpod och tar de där pacerna med en nypa salt. (Fast å andra sidan sprang jag Göteborgsvarvet i 5-fart utan att gå på max så det kanske kan gå ändå..)


Jaja, vi får se hur det går. Färdigtränad känner man sig väl aldrig och att oroa mig är jag ju expert på. Det enda jag kan göra är att göra mitt bästa utifrån de förutsättningar jag har just på lördag!

Gårdagens tänkta snabbdistans blev ett tempopass istället. Jag var trött och kunde inte peppa mig tillräckligt mycket mentalt för att orka med 7km snabbdistans (plus upp och nedjogg). Istället blev det 2km uppvärmning runt 5:30-tempo. Därefter 2km runt 5-fart följt av 2km runt 4:45 min/km och 2km runt 4:3f min/km. Som avslutning hade jag tänkt springa 1km i 4:15 fart, vilket funkade jättebra ungefär halva sträckan. Sen kom en av de segaste backarna jag vet. Den är egentligen inte särskilt brant och inte så farligt lång, men den är alltid störnade seg. Den backen i kombination av en vägg av motvind tog ner genomsnittet till 4:31 min/km. Men, men. Jag är ganska nöjd med passet iallafall. Att spring i 5-fart känns numera inte alls särskilt jobbigt. 4:45-fart funkar också väldigt bra. Sen börjar det bli jobbigt, men det ska det ju vara ibland. Särskilt på tävling :)

16 kommentarer:

Susanna sa...

Du har ju blivit sjukt mycket snabbare bara de sista veckorna! Jag tror på dig!! Under 45 är absolut möjligt!!

Träningsglädje sa...

hoppas det går bra på loppet! du får göra som bolt och fälla ut vingarna... :)

Erika sa...

Klart du kan springa under 45!

Jag hoppas ju på att kunna göra en tid runt 47 och tror att jag borde kunna det trots i princip ingen löpträning sen i maj... Och du är jätte mkt snabbare så därmed kommer du fixa sub 45!!
Bra logik eller hur!? =)

Anna (Orka mera) sa...

Sub 45 är min dröm också. Men du fixar det nog före mig... Tuta och kör, kör så det ryker, gasen i botten, du fixar det galant!

Anonym sa...

Du fixar säkert ner mot 45 om inte under! Håller tummarna för dig samtidigt som jag springer själv - om jag blir frisk i tid vill säga! Själv vet jag inte riktigt vad jag siktar på än, sub50 kanske...

Anonym sa...

Jag tror du springer under 45 utan problem! Gå ut stenhårt och håll där. Känn mjölksyran pumpa och hantera det. Du fixar det. Och du, slarva inte med måltiderna innan loppet. Hur man äter är visst a och o har jag hör ryktas om hur man ska prestera ;)

Anna sa...

Du ska inte tro att under 45 min är en omöjlighet. När man väl är där på startlinjen och sätter igång benen så kan det hända magi. Adrenalin och nummer lappar är tricket.

Snorkkis sa...

Jag tror fullständigt att du kar kapaciteten; och under tävling får man alltis fram det där extra!

Josa sa...

Jag tror absolut att du kan springa under tiden du sprang på förra året! Med adrenalin blir man liiite snabbre, och du är säkert bättre tränat iår? Aja, jag ska också springa! Hoppas på ett personbästa. Lycka till, ses vid starten ;)

Cicci sa...

Du är sjukt snabb! Men det är klart, det känns alltid grymt mycket jobbigare bara man ökar farten lite, litegranna. Man är som inkörd på ett tempo. Men det går superbra för dig! Lycka till

Erika sa...

Tror också du fixar under 45!!

Annika sa...

Du är ju så sjukt bra tränad. Om nån ska klara det så är det du :)

Kul att se att du är lite siffernördig också. Jag tänker så där också, fast med lite högre minut-tal.

Kommer befinna mig i Götet på lördag och om loppet går där jag är ska jag spana och heja på dig! Annars hejar jag på avstånd!

Suzan sa...

Ett jättelycka till!!!

Sofy sa...

HaLLÅ, REALITYCHECK! Du kan absolut klara 45:an! Lite tävlingsdjävlaranamma borde kapa en hel massa tid. Du har ju varit sanslöst bra med träningen, du joggar upp, snabblöper o joggar ner... du långpassar och tempotränar, du armyträbnar och spinner. Din kropp är absolut redo för stordåd! Kram

Marina sa...

Tror absolut du kommer slå pb! Lycka till! :)

Löpning & Livet sa...

ni är så söta och snälla! med ert stöd kommer det nog gå vägen :)