torsdag 13 augusti 2009

På plats i verkligheten

Imorse satte jag mig på tåget tillbaks till Göteborg och verkligheten. Mina 4 dagars ledighet är förbi och nu är det jobb mest varenda dag. Visserligen inte så ofta heldagar men väldigt få dagar ledigt. Jag är sådan som hellre jobbar långa dagar och är ledig fler, men när man är timvikarie (på tre olika jobb) får man ta det man får. Inte så många lediga dagar (speciellt inte helger) med andra ord.

Det har varit otroligt skönt att få vara lite ledig (även om jag trots allt har jobbat lite med mina egna projekt och inte har varit riktigt så ledig som jag hade önskat) och bara ta dagen som den kommer. Bli serverad mat och fika samt kunna sova och träna hur man vill.

Men nu är det som sagt bara att komma in i vardagen igen, försöka hitta ett mer permanent jobb och slippa oroa sig för om man ska få ihop tillräckligt med timmar och pengar för att klara sig. Efter 6 år av pluggande (och ett år med deltidsjobbande) är jag så sjukt trött på att alltid leva på gränsen och aldrig ha råd att göra något impulsivt! Ständigt ett planerande och trixande för att få allt att gå ihop (att bli singel och ensamboende var ju inte direkt bättre för ekonomin heller). Men snart är det min tur, det känner jag på mig!

PS. En rolig nyhet är att från och med 7:e oktober kommer vi ha löpträning på schemat! Måndagar kl 19 är det som gäller, så hör av dig om du vill vara med någon gång!

6 kommentarer:

Anna sa...

Jag förstår att du måste längta efter ett jobb som ger dig en stadig inkomst och som du vet att du kan gå till. Men håll ut, good things will happen to good peolpe och du verkar sannerligen vara en av de goda:) Vilken härlig semester du verkar ha haft, det är skönt att komma hem då coh då, ladda batterierna, få lite lagad mat och bara få slappa.

Marre sa...

Hoppas det löser sig med jobb, drygt att behöva tänka på pengar och timmar precis hela tiden. Och ryckigheten i att ha tre olika jobb dessutom. Håller tummarna!

Anonym sa...

Intressant med löpträningen. Vad kostar sånt? Eller måste man vara medlem i nåt eller så?

Malin sa...

Förstår att det känns tufft. Jag är redan trött på penga-pusslandet, och jag har två år kvar.. :(

Klart att det är din tur snart. Du har ju jätte mycket kunskap nu. Drömjobbet är dig inom räckhåll! Jag håller tummarna! ;)

Cizzi sa...

Jag förstår precis vad du menar. Jag har jobbat som timvikarie och liknande sen jag slutade skolan och sen pluggat 2 år. Med eget företag är det också en ständig osäkerhet om hur ekonomin kommer att se ut. Jag tror att det är nu det vänder, för oss båda =)

Löpning & Livet sa...

anna: jo, tycker att det goda livet kunde börja snart :)

marre: det mesta brukar ju lösa sig så det gör det säkert den här gången också. men man kan ju inte sluta noja sig ändå :)

johan: den är ju för medlemmar, men om man är snäll kan man få komma som min gäst :) annars kan man köpa 10-klipp kort också för 699kr..

malin: jo det är lite segt, speciellt när man inte får ett jobb direktefteråt heller..

cizzi: snart är det vår tur!