onsdag 19 augusti 2009

Bloggvänner

Igår hade vi alltså en liten minibloggträningsträff. Jag, Sara, Emil, Susanna och Erika. Först tog vi en snabbfika och sedan blev det lite träning på Sportlife. Vi började med Emils eget cykel 60 pass som bestod av backar mest. Varierad sittande och stående klättring med en och annan raksträcka emellanåt. 3 utmaningslåtar av varierande längd och en rolig "tävling" på slutet. Salen delades in i två delar som sedan turades om att stå och sitta. När man tyckte att det andra laget hade stått tillräckligt ropade man sitt lagnamn och så bytte vi. Det lag som stod när låten var slut var först upp på berget och vann därmed. Tyvärr förlorade mitt lag. Lite konstig eftersom det var en låt som jag känner till mer än väl och vet exakt när den slutar. (Det roligaste var när jag, skadad som jag är, var nära att huka mig ner när handgranaterna kommer (2:02 in i den länkade låten) :D Jim har drillat mig väl.)

Efter cyklingen hade vi en halvtimme på oss att byta om och ladda med lite ny energi innan det var dags för en timme Body Balance. Äntligen! Andra gången jag kör den nuvarande koreografin, men tyvärr gick det nästan sämre än sist. Det var alldeles för trångt i salen och instruktören var otydlig så mycket av mitt fokus gick till att försöka hänga med och göra rörelses och vridningar åt rätt håll. Men det var ändå ett skönt pass och nu måste jag försöka få till pass bb elelr yoga varje vecka!

Efter träningen köpte vi med oss indisk hämtmat och åkte hem till Susanna. Åt, drack lite vin och pratade träning, instruktörer och spännande grejer. Och lite bloggar såklart. En trevlig eftermiddag och kväll!

Idag blir det lite intervallspring. Inget maxande utan mera några flytintervaller där fokus ligger på lätthet och styrka. Att samla på mig lite självförtroende inför lördag för att sedan kunna ta det lugnt imorn och kanske mysjogga lite kort på fredag.

Sen gymjobbande på kvällen. Och lite annat fix och trix.

16 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Låter som en härlig dag!

Lotta sa...

Låter som en fantastisk dag! :) Kul med bloggträffar!

rosenblom sa...

Det där med otydliga instruktörer... Vad är det med det?

Jag har varit på ett par core-pass, med olika instruktörer, och varit lika förbannat vilsen varenda gång. Hur ska man kunna genomföra ett pass om man oavbrutet tvingas ligga och titta på instruktören för att se vilken övning som gäller? En instruktör som byter övning var tionde sekund och som inte gör annat än räknar och kanske säger UPP eller NER.

På gymmet har jag fått lära mig att det funkar så. Man får lära sig efter hand. Och om man lyckas memorera stora delar av programmet har man sedan ändå ingen aning om man genomför det korrekt. För instruktören har inte tid med annat än att ligga och räkna...

Du instruerar väl i nåt vill jag minnas att jag läst. Du behöver ju såklart inte försvara detta ;-) men ska det behöva vara så här?

Träningsglädje sa...

vad fin bloggen blivit - och tack för igår. superkul att ses! nästa gång får det bli i halmstad... :)

Anna sa...

Vad trevligt! Håller med Sara, din blogg har blivit jättefin.

Josa sa...

Grym med bloggträff! borde genomföra en sverigeträff :)

Malin sa...

Lycka till med dagens intervaller. Du kommer säkert att göra en kanontid på lördag. Lita på formen! ;)

Flingan sa...

Allt låter super! :)
(Har säkert sagt det förut, men din blogg inspirerar!)

Petra sa...

Vad roligt med bloggtraff! tank vad en blogg kan genera mycket roligheter! (om det nu ar sa ni har traffats). Superduper!

Och bloggen har blivit jattefin!

Annika sa...

Snygg header! :) (Jag håller också på att pilla men det tar ju en halv evighet för nån som inte är särskilt kunnig och inte har några flashiga program)

Låter som en supertrevlig kväll!

Kul om du och Göteborgsgänget hänger med till Sofys träningsö. Jag tycker det låter jättekul med friluftsliv :)

Löpning & Livet sa...

anna: det var det!

lotta: jättekul!

rosenblom: en av instruktörens viktigaste uppgifter är ju att kunna guida deltagarna genom passet på ett skert och roligt sätt! Även de som är nya ska känna att de får ut något av passet. visst, lite får man räkna med att det kan vara svårt att hänga med första gångerna man kör ett pass, men man ska ju ändå förstå utan att behöva lägga allt fokus på att kolla på instruktören..

sara: tack :) absolut halmstad!

anna: tackar :)

sara: du bodde i jönköping va? inte så jättelångt till gbg så håll utkik efter kommande grejer :)

malin: de gick helt ok!

flingan: kul att kunna inspirera!

petra: ja det är superkul! när jag började blogga hade jag ingen aning om vilka roligheter den skulle föra med sig!

annika: ja det tar tid och är svårt! min ser lite suddig och amatörmässig ut, men det får va så tills vidare :)

Susanna sa...

Ja visst var det kul! Och vad fint det blev här! Jag borde ta tag i min någon gång också... Jag har för övrigt bodybalance abstinens redan. Funderar på om man ska gå i örgryte på söndag eftermiddag...

Marina sa...

Sv; Självklart har man rätt att ha sin ståndpunkt. Olika synpunkter och åsikter gör att saker och ting går framåt (förhoppningsvis) :)

Låter som du hade en härlig tisdag. Ha en skön torsdag! :)

M sa...

låter som en toppendag...

MarathonMia sa...

Åh vad supernajs! Precis lagom dos av allt - det riktigt kliar i benen! (och vindrickartarmen...)

Anonym sa...

Chip.
Ja för illa vore det väl annars om du inte duckar i sömnen efter nästan ett år med den låten.. ;)
/J