tisdag 4 augusti 2009

Improvisation!

Jag skulle ju träna core idag om ni minns. Det blev inte riktigt så. Eller jo, på sätt och vis, men ändå inte. Någon minut efter att passet egentligen skulle ha börjat fick vi reda på att ordinarie instruktör inte skulle komma av någon anledning och JAG fick hoppa in och köra passet. Tillägas bör att jag aldrig har intruerat core innan. Efter en halv sekunds betänktetid sa jag såklart ja. För även om de flesta som var där även skulle köra cykeln efteråt så är det ju tråkigt att ställa in.

Eftersom all min cykelmusik är ihopmixad i en enda lång låt var jag lite orolig över hur det skulle funka, men jag hittade en skiva där varje låt fanns för sig. Improviserade ihop ett core on-pass (stationsbaserad core) och fick köra utan headset eftersom det krånglade och antingen var heldött eller bara brusade. Kanske inte mitt livs bästa pass direkt, men med tanke på omständigheterna blev det ok. Jag kände mig allmänt snurrig, ostrukturerad och med noll ordförråd men jag hoppas deltagarna blev lite trötta i mage och rygg iallafall. (Själv fick jag ju gå runt och peppa och korrigera istället för att träna, men det gör inte så mycket.) För ett kontrollfreak som mig är det verkligen en utmaning (men otroligt nyttigt och givande) med improvisation som denna.

Cyklingen då? Jo, något återhämtningspass blev det ju inte direkt. Med en halvgalen instruktör är det lite svårt :) Men det var kul och jag kan leva med att jag kommer vara halvdöd imorn. (Råkade även köra lite benstyrka innan coren också när jag ändå var på gymmet så tidigt)

Nu ska jag hämta mer mat, skulle kunna äta hur mycket som helst känns det som!

7 kommentarer:

Joel B sa...

Modigt av dig att hoppa in som instruktör så där utan någon förvarning!

Kstin sa...

Verkligen! Jag hade fått blackout!!

Marina sa...

Oj vad duktig du är som bara hoppar in och tar ett pass sådär: Bra jobbat!! :D

Malin sa...

Oj! Det var modigt gjort! Men ibland kan det faktiskt vara bra att bli lite överrumplad! Du hann ju inte bli så himla nervös iaf...? Du gjorde säkert ett kanonjobb! :)

Marina sa...

Hur ofta kör du s.k. återhämtningsvecka? Jag är nog dålig på det ibland... Hur balanserar du det? :)

Malin sa...

Oj vad strongt av dig att hoppa in så där med kort varsel. Det var säkert jättebra!

Löpning & Livet sa...

tack för era ord, men så modigt var det väl inte? .) Jag har ju trots allt kört rätt mycket core själv och är ju instruktör i andra koncept :)

marina: målet är var tredje vecka ungefär, men det blir itne alltid så.. försöker åtminstone få till var fjärde..