onsdag 12 augusti 2009

Sommarlöpning

För ett drygt halvår sedan upplevde jag dagens runda så här. Idag förlängde jag rundan med en fin bit längs vattnet och sedan förbi stallet (där jag för övrigt tillbringade en stor del av min barndom och ungdom). I övrigt var det exakt samma runda. Fast ändå så olika. Då vinter, minusgrader och ett frostigt landskap. Idag runt tjugo grader, växlande molnighet och ett somrigt landskap. Ett landskap som gick i grönt, blått och brunt. Gröna ängar och gröna träd, blått vatten och blå himmel, brungrå asfalt och grusväg. Bruna och vita söta små kalvar som nyfiket betraktade mig när jag sprang förbi dem alldeles intill. En prickig ponny och en brun häst. Så fint och jag ångrar så himla mycket att jag inte tagit med mig min armgrej från storstan så att jag kunnat ta med mobilen och fota. Om jag hade haft mer ledigt och mer tid hade jag sprungit, eller åtminstone cyklat, samma runda en gång till men med kamera med mig. Landet från sin finaste sida.

Totalt blev det 19,5 km. Jag trodde jag skulle komma upp i strax över 2 mil, jag sprang trots runt nästan hela stan. Men är det en pyttestad så är det. Lyssnade på sommarpratare under tiden. Först Mia och Klara som sa massor av fina och kloka saker men på ett humoristiskt sätt. Därefter Alex Schulman som berättade om hur livet kan förändras radikalt på bara ett år. Jag har alltid ogillat honom lite, men efter att ha fått lyssna på hans berättelse måste jag medge att jag gillar honom lite mer. Han blev liksom lite mer mänsklig och lite mindre "en sån där jobbig mediaperson som gör vad som helst för att få vara känd". (Men det kanske bara varit jag och mina fördomar.. )

7 kommentarer:

Cicci sa...

Ja, löpning är ju som bäst (och finast) på sommaren! Höst är iofs inte fel heller, svalt och skönt ute.

Anonym sa...

Jag såg dig när du sprang förbi mig vid båthamnen i går.Kul att jag fick syn på dig. Jag läser nämligen din blogg dagligen:)
Ska man springa långpass i Arvika blir man ganska snabbt uttråkad, det är ju så litet så de är svårt att hitta nya vägar! Keep up the good work!// en trogen läsare;)

Löpning & Livet sa...

cicci: absolut!

anonym: men hallå!! Sådär kan du ju inte säga utan att berätta vem du är!! :) eller var du en av de två jag mötte precis vid strandparken? (tyckte det var lite kul att se att det faktiskt finns folk som springer även i arvika!)

en Karin sa...

Åh, ja! Jag sprang också till Mia och Klaras program! Och håller med dej om Alex Schulman. Ett tips är Nours sommarprogram. Höll dock på att börja gråta uppe vid Skatås när jag lyssnade på det.

Marina sa...

Åh håller absolut med om Alex Schulman! Och superbra sprungit!! Ha en fin kväll tjejen!

Therese sa...

Tänkte samma sak om Alex Schulman! Jag har blivit helt beroende av att lyssna på Sommar när jag springer. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till när programserien är slut... Om du inte lyssnat på Nour el-Refais program ännu så gör det. Sjukt bra. Morgan Allings också.

Löpning & Livet sa...

jag har lyssnat på halva nours program (tror jag). började men hann inte klart och sen glömde jag nog av det :) Ska lyssna på både hennes och morgan allings!