tisdag 11 augusti 2009

Body attack

Nja.. inte riktigt något för mig. Lite för mycket aerobics och tjo och tjim för min smak. Men emellanåt var det rätt kul, men jag insåg att det är dags att införa yoga regelbundet igen och sluta slarva med stretchen för när vi skulle göra höga kickar rakt fram stramade detlite väl mycket i baksida lår. Illa!

Konditionsmässigt var det inte så överdrivet jobbigt, men jag tror visserligen att det kan bli betydligt jobbigare när man väl lär sig alla rörelser och steg utantill. Mitt i passet kom en styrkelåt där det kördes pushups. Ja! Det är ju min starka sida, dags att briljera lite tänkte jag. Det borde jag inte gjort. Jag glömde visst att jag inte kört pushups alls på två månder. (Eller jo några tricepspushups på ett styrkepass för några veckor sedan där jag helt plötsligt klarade av att genomföra alla på tå!) Jag orkade typ ingenting idag och trots att det inte var i närheten av ett armypass om man ser till antal så dog jag nästan. Först gjordes någon variant av stående planka (alltså på händer istället för på underarmarna) där man flyttade händerna sakta bakåt och sedan framåt igen, tricepspushups och sedan samma sak om igen en gång till. Lite vila och sedan stående planka med snabba benlyft följt av breda pushups. Och sedan om igen. De där stående plankorna fick det på något mystiskt sätt att svida i överarmarna.. Usch vad jag fick lida för min mallighet. Jag kom ganska snabbt ner på jorden kan man säga :) Dags att börja öva pushups i alla dess former inför höstens armypremiär!Efter styrkelåten blev det massa konditionslåtar igen. Och sedan två styrkelåtar på slutet. Först ben och rumpa, vilket kändes rätt onödigt då de musklerna ju jobbade i princip hela tiden genom alla hopp och grejer. Därefter mage (of course) innan stretchen. Svettig och ganska trött ändå gick jag och stretchade i 15min medans mamma duschade. Bäst att börja direkt så jag inte jag glömmer bort mina löften..

Just det; passet hölls inte umohus som planerat eftersom "det är blött i gräset". Vadå? Är folk så rädda för att bli lite blöta? Kom och kör lite army camp i ösregn får ni se!

(Under passets gång kom jag på att jag nog ska höra med de gruppträningsansvariga om de inte skulle tycka att det vore kul om jag kom och körde ett army training-pass någon gång under julen. Jag tycker det skulle vara hur kul som helst att se hur mycket vila och jävlaranamma det finns i Arvikas tränande befolkning!)

6 kommentarer:

Marre sa...

Har aldrig testat BodyAttack men är väldigt sugen på det. Efter ditt inlägg måste jag verkligen kolla hur jag tycker, hade nog hoppats på mer från det passet, mer Army över det....

Snorkkis sa...

Kul att testa nya pass. Och visst ska du försöka introducera armyn i din gamla hemstad!

Mia sa...

Jag kommer och är med ifall du kör ett sånt pass i Arvika!

Em Löfgren sa...

det är ju det där med tjo och tjim och klämmkäkheten som gör att jag fasar och håller mig aktivit undan gruppass....
er armyträning däremot! ujuj den önskar jag att jag kunde vara medpå!!

Malin sa...

Jag vill inte ens tänka på hur det skulle gå för mig om jag gjorde push ups, var hur längesen som helst jag styrketränade :( I höst blir det hårdkörning och mer styrka. Längtar faktiskt lite efter höst och få komma in och köra lite olika pass. Då är ju även golfsäsongen över och förhoppningsvis finns det mer tid till träning.

Löpning & Livet sa...

marre: det var kul att testa, men jag kommer nog inte köra det fler gånger tror jag. men testa, du kanske tycker nåt helt anat!

snork: klart jag ska :)

mia: ojoj, då måste jag definitivt få till ett pass! ;)

em: jo.. fast det kanske var lite fel av mig att uttrycka mig så.. det beror ju faktiskt mest på vilken typ av instruktör det är, och med en annan hade jag kanske inte alls upplevt det så.. (fast jag vidhåler fortfarande att det inte på långa vägar var lika kul och jobbigt som armyn!)

malin: ja, det ska faktiskt bli lite skönt med höst och fler pass att välja på på gymmen!