söndag 2 augusti 2009

Kompromiss

Innerst inne är jag en latmask. Jag älskar exempelvis att sova och jag rör mig i princip noll i min vardag (förutom nu är jag jobbar med gamlingar och rör mig nästan konstant). Fast jag försvarar mig själv genom att tänka att jag inte behöver röra mig, att jag behöver ta det lugnt, sova och vila för att hinna återhämta mig mellan träningspassen. Lite ligger det såklart i det, men jag skulle nog inte ta skada av att röra mig lite mer. (Fast nu när jag tänker efter rör jag mig kanske mer än många andra ändå.. iallafall på sommarhalvåret då jag cyklar till och från jobbet och sånt. Fast det är ju inte så långt kanske..)

Idag var latmasken väldigt ihärdig och ville verkligen inte springa långpass. Inte springa alls faktiskt. Hellre äta godis i soffan ochkanske se nån film på sin höjd. Så blev det nästan också, men i sista stund lyckades jag övertala honom (jag tänker att det är en han, honor är inte lata) att gå med på en kompromiss; först lite spring sen godis. Istället för de 20-22km som var planen bestämde jag att hälften så långt men i ett lite högre tempo fick räcka idag.

Nu, 10,7 km i ett ganska behagligt (pyttelite jobbigare än behagligt, men absolut inte snabbdistansjobbigt) 5:11-tempo är det bara dusch och middag mellan godiset och soffan. En rätt bra kompromiss.

13 kommentarer:

Cecilia sa...

Kan man kompromissa, kommer man långt (snabbt också, verkar det som)!

Erika sa...

Låter som att du var duktig ändå... Själv skyller jag dagens icke träning på semester och baksmälla... =) Fast jag sprang lite på gräsmattan och jag kände inget alls i höften, jippi!! Verkar som löpvilan denna veckan gjort susen... Tur att magsjuka och vila för ngt positivt med sig! =)

Kstin sa...

Skönt att höra att det finns fler som fungerar precis som jag!

Jag brukar säga att jag är ruskigt vardagslat =) Jag kan springa långt, gymma varje dag osv osv, men kan bli så in i norden arg på min man om han parkerar långt från ingången när vi ska handla!
Eller bara att gå ut för att hämta tidningen känns som en pärs! =)

Träningsglädje sa...

mycket bra kompromiss!!

Anna sa...

Det var ju en superbra kompromiss. Bra gjort!

Katarina M-I sa...

Underbar kompromiss. Alla blev nöjda.
Tom latmasken!!

Anna (Orka mera) sa...

Snyggt kompromissat!

Malin sa...

Jag känner igen mig! Men jag är ganska bra på att tygla latmasken.. Brukar precis som du kompromissa ganska mycket. Belöningssystemet fungerar väldigt bra som motivation ibland! ;)

MarathonMia sa...

Kompromisser och vila är superviktigt. Jag tycker ditt tempo är grymt snabbt - riktigt lovande!

Såg att du anmält dig till Lidingöloppet också - det kommer gå så bra så bra att lufta latmasken där!

Marre sa...

Låters om ett mycket bra upplägg!

Joel B sa...

Jag är själv en gottegris av stora mått, åtminstone periodvis, och lat är jag såklart också ibland. Fast väldigt sällan när det gäller löpningen. Jag är nästan alltid sugen på att springa, måste istället ofta hindra mig själv för att inte slita ut mig.

Förresten, vilket imponerande tempo du kan hålla utan att känna dig utmattad!

Anonym sa...

Starkt jobbat att övertala latmasken att vila lite medans du sprang...

Löpning & Livet sa...

kompromisser is the shit! :D