onsdag 25 februari 2009

Tack!

Jag har funderat och funderat fram och tillbaka. Det har kliat i mina fingrar och jag håller på att bli galen av frustration. Men. Jag tog en gång ett beslut om att aldrig skriva eller kommentera inlägg som handlar om det så kallade "nyttiga" och "onyttiga". (Läs boken Mattillåtet, så får ni en ahaupplevelse) Om all denna vikthets, matfixering och så kallade "hälsosamhet" som invaderat oss. Och det beslutet håller jag fast vid. Men tack Susanna för att du ändå gjorde det. Läs!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter vettigt! För som du säger så blir vi ändå överrösta av information om vad som är nyttigt och onyttigt varje dag. Och det är tydligen allas rätt att uttala sig, plus att "råden" ändrar sig från dag till dag... :(

Unknown sa...

Det jag upplever som jobbigast med allt som skrivs om nyttig/onyttig mat är när folk klankar ner på andra för att de äter "fel". Vi är alla olika och fungerar på olika sätt! Om man inte skulle tvinga glutenallergiker att äta pasta borde man inte göra det med en LCHF-ätare heller...

Susanna sa...

Hihi, tack ska du ha. Tipset som mattillåtet var jättebra för mig!

Löpning & Livet sa...

malin: ja tyvärr råder en alldeles för stor fixering på mat och träning. istället för att äta för att orka träna är det alldeles för många som "tränar för att få äta"! Och sedan tror ju sig så himla många vara experter på hur och vad man ska äta..

mialena: nej det är sant! Självklart har alla rätt att äta precis som de vill! (även om jag personligen inte tror på ex LCHF, speciellt inte för tränande personer)

susanna: ja, det är en helt undeerbar bok som alla som är intresserade av kost, hälsa och träning borde läsa! oavsett om man har eller har haft en ätstörning eller inte..