tisdag 10 februari 2009

Första turen med Rs200sd

Det blev fartlek precis som Mr Sz ville. Och det blev ute. Premiärtur med min nya kompis. Fast eftersom fotpoden inte är kalibrerad stämde den inte särskilt bra. Nog för att jag inte sprang särskilt snabbt, men riktigt SÅ sakta som poden tyckte sprang jag inte. Och när jag kommit runt rundan som enligt funbeat är 12km tyckte poden att den endast var 11.15km. Visst, kartmätfunktionen är säkert inte helt hundraprocentig vad gäller tillförlitlighet, men längre än så är rundan definitivt. Men, men det är väl bara att bege sig till närmsta bana och kalibrera. Hoppas att jag kan klämma in det någon dag snart!

Annars funkade klockan bra. Den har förutom de funktioner som min gamla ytterligare några fler bra saker. Det viktigaste för mig är dock att jag kan se tid och puls i procent och det kan jag ju även på min rosa F6. Den får nog bli min cykelklocka. Då kan jag programera in min cykelmaxpuls på den så blir det lite mer rättvisande. (Ska bara ta reda på denna först..Och exakt löpmaxpuls.) Dock känns det nästan som ett måste för en riktig löpare att kunna mäta sträcka och se vilken fart man håller. Så därför köpte jag en ny kompis. En nackdel med min röda vän är dock att om jag vill se pace under tiden jag springer visas puls och tidtagning med mindre siffror än vad jag är van vid. Pacens siffror är däremot lagom stora. Men det är kanske en vanesak och nu var det dessutom mörkt och ändå svårt att se utan att trycka på lysknappen.

Jaja. Totalt 12km varav ca 7km fartlek i förhållandevis lugnt tempo eftersom jag kände mig lite sliten. 79% i genomsnittspuls, 84% i max. Imorn blir det vila!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hur exakt är en sån där fotpod när den är kalibrerade? Varför inte köpa en Garmin på en gång och slippa allt krångel? Springer jag samma runda så visar den allt som oftast exakt lika långt på metern nästan. Otroligt exakt och bara trycka på start och springa ;)

Anonym sa...

Fast en fotpod är såklart bättre än inget alls ;)

Susanna sa...

Jag är lite avundsjuk nu. Ville nog egentligen ha den där klockan också. Den är ju så fin! Och så kan man ju se tre saker samtidigt, bra. Men det får bli en sån nästa år...

Löpning & Livet sa...

river: ja.. jag funderade ju på en garmin, men kom fram till att fotpod nog är mer exakt när man springer i terräng (rätta mig om jag har fel, men gps känner väl inte av nivåskillnader?) samt att garmin är dyrare också..

susanna: ja, fast din fotpod är ju mkt mindre och lättare! men man blir ju aldrig nöjd :)

Löpning & Livet sa...

susanna: och så mätte den ju väldigt exakt även utan kalibrering, det gjorde ju inte min :)

Snorkkis sa...

Körde också fartleken idag, men med lite koordinationslopp i början. Fartleken är ganska skoj egentligen, tiden går himla snabbt när man gör sånt tycker jag.

Oj, nu vill jag också ha en pulsklocka med fotpod... känner mig från stenåldern då jag kollar sträckan på google maps :)

Anonym sa...

"Forerunner fått en ny högkänslig GPS-mottagare från SiRF, som ger snabbare uppstarttid och bättre mottagning i svåra förhållanden som i tät skog och på trånga gator i storstäder... All inspelad data som farter, pulser, höjder, tider mm kan läggar över en kartbild eller analyseras i tabeller och grafer." Visst mäter den nivåskillnader och om man pluggar in den i datorn (det är länge sedan jag använde datorn faktiskt kollar med på statistiken från klockan) men där kan man se totalt antal höjdmeter som man sprunget ner och upp under passet. Är det väldigt backigt är det klart att det kan bli en felmarginal, men det är inget jag direkt märkt av. Enda gången min klocka krånglat lite var när jag sprang i vääldigt tät lövskog så att man knappt såg himlen. Då kom jag ingenstans enligt klockan ;). När vi tar det där långpasset får vi jämföra hur långt vi sprungit med våra olika tekniska hjälpmedel.

Anonym sa...

Du är verkligen duktig med löpningen, så disciplinerad =) Kanonbra jobbat!