tisdag 17 februari 2009

Kall morgonlöpning

När jag yrvaket och kisande mot allt ljus i köket försökte se vad det stod på termometern trodde jag först att jag såg fel. Men efter att ögonen vant sig vid ljuset och jag kunde se lite bättre vad som stod på den insåg jag att jag visst såg rätt ändå. Nästan -9. Ingenting för er som bor i Norrland förståss och knappt något mot hur det kan vara på vintern i Arvika heller, men här vid havet känns allt så himla mycket kallare än vad det är, och -9 är kallt! Det vara nära att jag kröp tillbaka till värmen i sängen men kom på att denna vecka är minst sagt hektisk och att enda chansen att få till det här passet var just då.

Klädde på mig lager på lager av kläder och väl ute var det ändå inte så farligt som jag trott. Till en början. Efter någon halvtimme började rumpan domna av kylan och även låren började längta in till värmen. Men det var inte så mycket att göra utan bara att fortsätta ända hem. Nästan 10,3km enligt poden (samma runda var 10,4 i söndags, hm..) på drygt 59min. 74% i medelpuls vilket jag anser vara lite väl högt utan mat i magen. Får skylla på att jag frös och inte kunde springa långsammare.. Och att jag fått börja ta astmamedicinen igen (antar att kylan påverkar luftrören) bidrar nog också lite.

Appropå poden så hade jag tänkt kalibrera den på riktigt på uppvärmningsbanan vid Ullevi när jag ändå sprang förbi, men liksom i söndags stod massa staket tvärs över ena kortsidan. Hallå! Ta bort! Jag behöver banan bättre än vad de nu kan tänkas använda den till för närvarande!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande med en mil löpning på morgonen, utan frukost. (Och i kylan. Fy)
Klarar jag knappt med mat i magen...trots att jag ska springa maraton i vår...
Panik.

Sofy sa...

Åh skit, jag vet hur det är den här känslan. undrar om det är 6 km, eller 5,7, eller kanske 6,1? suck... då har jag ändå kalibrerat, men det beror ju på hur fort man springer också...

lyxproblem! Bra sprunget i kylan, själv sov jag bort min morgonjogg idag...

Susanna sa...

Du tog dig ut ja... :) Bra! Men visst var det märkligt att de inte kändes speicellt kallt med tanke på hur kallt det faktiskt var?!

Anonym sa...

Urscha vad kallt att springa! Här var det -15 grader. Hatar också när man inte vet hur långt det är exakt på millimetern.

Löpning & Livet sa...

mariaton: välkommen hit! tack för berömmet, men du orkar också!

sofy: ja, kanske skulle köpt gps-klocka iaf.. (om den varit lite billigare)

susanna: jepp! vadå tyckte du inte att det var kallt?? Jag höll på att frysa ihjäl!

cicci: usch, det lät ännu lite kallare :)