fredag 6 februari 2009

Återhämtningsjogg och cykling

Jag är grymt imponerad av Susanna som kämpade på och låg en bra bit över 80% i princip hela det 10km långa passet. En lugn och skön återhämtningsjogg (66% i genomsnitt) för min del och ett riktigt tempopass för hennes del, det är bra när man kan slå två flugor i en smäll. Sällskap och två olika slags pass. Så fort hon flyttat till min sida av stan ska jag dra med henne ut regelbundet så kommer hon snart vara på samma nivå som mig. Det är kul att springa och peppa någon att orka fortsätta lite till, att orka ta i lite mer och att orka ignorera mjölksyra, blodsmak och smärta (bra sådan såklart). Lite som att vara cykelintruktör.

Vickade på ett 60min pass ikväll och körde mitt nya pass som jag inte hunnit testa innan. En lång och skön uppvärmning på 13min följt av extensiva intervaller. 6min jobb på 85% av max och mjölksyratröskeln följt av 3min vila på 65% av max. Gånger 4. Följd av en lång och skön nedvarvning och stretch. Funkade hur bra som helst och det var roligare än vanligt att instruera idag. Jag hade liksom ett sånt skönt flow och fick med mig deltagarna på ett sånt härligt sätt! Att fler av dem berömde mig efteråt känns såklart extra kul!

Nu ska jag slänga mig i soffan med en skål smågodis, en kanna te och Twilight! Ha en mysig helg sötisar!

5 kommentarer:

Susanna sa...

En hel kanna te låter lyxigt! Och så roligt att passet gick så bra!!

Jag är förvånande nog inte speciellt sliten idag, så jag tror jag ska försöka genomföra min plan med löpningen :)

Anonym sa...

Sug åt dig av allt beröm och plocka fram dessa stunder när du springer intervaller eller när du är påväg till gymmet. :)

ingy sa...

oh, då får du uppdatera om twilight är något att ha. jag har hört från skräckfilmskompisen att den var bra, men jag är skeptisk. ;)

ingy sa...

då ska jag se till att se den! :)

bra här, jobbar för mycket som vanligt. men på tisdag får jag en projektledare i mitt team! yey! då kanske jag har mer ork på fritiden. j vet fortfarande inte hur framtiden ser ut i företaget. och vi har båda dyra tandläkareräkningar, så resor är uppskjutet. :( men annars bra! ;)

Löpning & Livet sa...

susanna: haha, ja men det dricker jag typ varje dag så det känns inte så lyxigt :) blev föresten ändrade planer och ett glas (svindyrt) gott vin på soho med ellen som var på snabbvisit i stan :)

river: ska bli :)

ingy: ja, hoppas det. fritid är bra!