söndag 25 april 2010

Yoga, fika, shopping, slapping, backar och middag

Jag är mitt uppe i ytterligare en ledig helg vilket är så himla skönt! Även om jag tycker det är väldigt skönt att vara ledig mitt i veckan så är ändå helgledighet något speciellt. Än så länge har jag utnyttjat detta på ett mycket bra sätt och jag hoppas att även denna dag blir effektiv och bra.

Igår började jag dagen med frukost följt av ett poweryogapass. Jag har aldrig kört poweryoga innan utan nästan enbart anusara och mest för en och samma instruktör. Sedan denna instruktör blev mammaledig (och jag även bytte gym/jobb) har jag nog bara kört ett rent yogapass och det var också för en anusaraintruktör. Jag är inte tillräckligt insatt i vad skillnaderna är mellan alla de yogaformer som finns, men jag antar att poweryoga är den mest gymanpassade och mest basic form av yoga. Just gårdagens pass var väldigt basic och inte helt olikt Body Balancens olika flöden vilket jag tyckte var lite tråkigt. Då kan jag ju lika gärna fortsätta att köra enbart Body Balance som jag ju älskar. Jag saknar anusarayogan och jag saknar min favoritinstruktör! Men oavsett så var det en bra start på min lördag och direkt efter åkte jag in till stan för en fika med två vänner följt av en liten sväng på stan.

Efter att sedan ha ätit lunch, läst lite och varit allmänt slö gav jag mig ut för lite backträning. Jag var lite osäker på hur fötterna skulle reagera men det gick finfint! De stramade lite mot slutet men gjorde inte ont. Själva springandet gick också toppen och jag kände mig till och med snabb. Liksom förra backpasset valde jag en backe med lite jämnare och flackare lutning än min vanliga backe och jag tror det är bra för mig. Dels är det lättare att fokusera på att hålla en bra teknik, dels samlar jag inte på mig mjölksyra och dels ger det mig en boost av att få känna mig snabb. Sen tror jag givetvis att det är bra att köra lite brantare backar också, men då blir det ju mera mjölksyraträning och genast mer slitsamt.

I vilket fall var mina tider relativt jämna och det gick lite snabbare än jag trott. Under den sista intervallen kunde jag i vanlig ordning inte hålla mig ifrån att spurta på lite extra så denna gick under 4-fart! Coolt! (Även om det bara var drygt 200m) Om någon mot förmodan skulle vara intresserad av att veta hur snabbt/långsamt det gick så kan man se det nedan. Om man inte är intresserad kan man scrolla ner lite :)

1. 4:20 min/km
2. 4:14 min/km
3. 4:15 min/km
4. 4:09 min/km
5. 4:13 min/km
6. 4:06 min/km
7. 4:09 min/km
8. 4:16 min/km
9. 4:03 min/km
10. 3:48 min/km (!)

Tidsmässigt sett tog intervallerna 51-53sek förutom den sista som tog 47sek.

Kvällen avslutade sedan med middag med tillhörande vin tillsammans med Annika och Erika. Ett superbra avslut på en bra dag. Idag gör jag cykelpass, försöker förstå mig på min deklaration, vickar på en armyklass, springer ett kort återhämtningspass i skogen och laddar för en mycket intensiv vecka. Vad gör du?

7 kommentarer:

Kstin sa...

I dag är det poweryoga som jag instruerar, sedan funderar jag på ett intervall ute i solen =)

Ett tipps angående problem med fotvalven, styrketräning för fötterna. När man springer i skor som stöder och dämpar så kan man bli svag i musklerna i fötterna.

1: Plocka upp saker med tårna.
2: Lägg en handduk på golvet med en tyngd i ena änden. Tex mjölkpaket. Dra sedan i handduken tills du kommer åt vikten. Alltså du korvar ihop handduken eftersom med tårna/foten.

Trevlig söndag!

Cizzi sa...

Jag kurerar mig mot min förkylning och laddar mentalt inför en ny vecka med stora möjligheter =)

Anonym sa...

Vilken härlig helg du har haft, du fick verkligen inprickat många bra saker! =)

Jag har varit ute i skogen hela dagen och njutit av fantastiskt vårväder! :)

Trevlig fortsättning på helgen!

Jenny sa...

Jag tog mig ett skönt träningspass i skogen 12.5 km! Härligt!

Anna sa...

Du verkar köra en del backe vilket jag också borde ta och göra.
Visst är det underbart att vara ledig på helgerna nr alla andra är ledig. Jag har själv jobbat skift så jag vet hur det känns när helgen kommer och man ska jobba och alla andra är lediga.
Bra jobbat i backen idag.

Lina sa...

Yoga skulle jag också vilja prova, säkerligen bra för löpare!

Mia sa...

Det här kallar jag för balans och det är roligt att läsa :)

Kram kram och kör hårt!