fredag 23 april 2010

Fottestarpass på finaste stället


Såhär såg det ut vid Härlanda tjärn i höstas

Jag hade ju lite lösa planer på att springa Lerumsloppet (Har även upptäckt att det går ett lopp i Kungsbacka. Något att lägga på minnet inför nästa år!) imorn, men eftersom fötterna varit som de varit den senaste veckan bestämde jag mig tidigare i veckan för att låta bli. Fast med tanke på hur pigga och studsiga benen var idag skulle det kanske gått hyfsat på den (vad jag kan utläsa av banprofilen) rätt backiga banan. Jag har nämligen varit ute på ett skön testafötternapass runt Härlanda tjärn som är ett litet tjärn i Skatåsområdet. Ett av de finaste ställen jag vet i Göteborg. Bara springa på känsla vilket idag intensitetsmässigt blev något mer ansträngande än vanlig lättdistansfart. Dit, runt och hem är det 8km och alldels lagom. lite småbackar, lite asfalt, mycket grus och fina omgivningar. Dum som jag är glömmer jag ju alltid mobilen när jag springer här i fint väder så det blir ingen bild idag heller. Men nu till det väsentliga; fötterna gjorde inte ont! De kändes lite, men gjorde inte ont. Härliga känsla! Och Garmin (som jag förövrigt döpt till Garfield efter världens finaste och goaste katt familjen hade när jag var liten) visade att snitttempot låg på 5:08 min/km med en snittpuls på 77% trots att det var rejält blåsigt. Roligt! Dock ingen tävling imorn, nu gäller det att ta det lugnt och fint här och inte rusa iväg och få ont igen. En dag i taget så borde jag vara helt som vanligt snart. Min kropp brukar inte svika mig om jag bara behandlar den väl.

Garfield, Världens finaste och goaste katt, som bäbis.

7 kommentarer:

Mia sa...

Jag blir löpsugen, men måste ha min andra vilodag... Skynda långsamt...

Och jag håller med! Det är fantastiskt vid Härlanda tjärn. En favvorunda även för mig.

/Mia

Ingmarie sa...

Jösses vilken SÖTNOS!

Ellinors dröm sa...

Skönt att foten är bra. Och det ser riktigt trevligt ut runt pölen. Kanske skulle prova Götet en helg.

carro sa...

Skönt att fossingarna e på bättringsvägen.
Ja det är riktigt vackert runt Härlanda Tjärn. Gick många promenader där när jag bodde i dom hoodsen.
Tar jättegärna en latte i vårsolen. Är borta nästa vecka, men sen...
kram

Ulrika sa...

Hej!

Du hade en polarklocka innan förstod jag..? jag har en polar och undrar om du vet hur jag får upp mina löprundor på typ google earth eller maps? Jag hittar ingen info nånstans om hur jag gör..! tack på förhand! /Ulrika

Träningsglädje sa...

halloj! jag springer gärna med dig nästa gång jag är i gbg. har ju inte varit där på ett tag nu men hör av mig så fort jag vet när jag är där nästa gång. dock kan du planera in ett långsamt och kort långpass så ska jag å min sida planera in en snabbdistans så att vi matchar varandra tempomässigt. haha...

Löpning & Livet sa...

mia: då får vi ta en tur där tillsammans nångång! :)

ingarie: visst är han! (fast eg var han en hon :)

ellinor:det tycker jag du ska!

carro: låter bra :)

ulrika: hm.. jag har nog ingen koll alls på det är jag rädd :( Kan man ens det? Vet att det finns ett program som heter "polar web link" som jag installerade men som jag aldrig fick att funka de få gånger jag orkade testa. Kanske går det att fixa där?

sara: roligt! jag anpassar mig självklart efter din fart, det behöver inte vara din snabbdistansfart, jag kan springa i din joggfart! Lite roligare att prata då :)