tisdag 20 april 2010

Skobyte i springfabriken

På några dagar har jag övergett både Polar och Nike. Kanske inte för alltid i och för sig, men iallafall för en tid. Idag har jag efter lite beslutsångest skaffat mig dessa. Valet stod mellan dem och dessa, men då de senare kändes lite väl smala för min fot blev det de första. Under expertutlåtande testade jag mig dock igenom rätt många modeller och märken och det är verkligen svårt att bestämma sig för vad som känns bäst. Förmodligen kommer jag ju gå omkring och sukta efter fler nu när jag fått förmånen att vistas bland alla skor. Jag har ju länge velat ha åtminstone två par att variera mellan men inte riktigt haft råd. Men lite längre fram kanske jag faktiskt kan få det (råd alltså) och lagom till sommarens fokuserande på mildistansen kanske jag får möjlighet att komplettera med ett par riktiga lättviktsskor. Vi får se.


Nä, jag köpte dem faktiskt inte för att de är rosa. Men det är ju en bra bonus :)

En intressant grej är dock att sedan jag sist provade ut skor har mitt steg ändrats lite. Eftersom jag har trivts så bra i mina Nike structure triax har jag bara fortsatt att köpa dessa och det var nog närmare två år sedan jag senast gjorde en analys. Då skulle ett par skor som Asics DS Trainer antagligen inte funkat så bra med min dåvarande rätt så kraftiga pronation (överpronation?), men numer går det tydligen utmärkt. Roligt! Jag har ju hört så mycket gott om dessa, så det ska bli spännande att få testa. Och det ska jag göra redan nu; tusingar och Skatås here I come!

10 kommentarer:

Träningsglädje sa...

fina skor! synd att grusa ner dem bara... haha. kram! vad gör mann är man överpronerar? vad är det för skillnad mellan pronera och överpronera?

Staffan sa...

DS Trainern är grym och det bästa är att den faktiskt verkar hållbar också trots den låga vikten! Mina har gått 150 mil nu på ett år inkl ett Stockholm Marathon och känns fortfarande någorlunda OK.

Det finns lite FÖR många intressanta skomodeller för att det ska vara bra för skohyllan eller plånboken.

Pernilla Hult sa...

Snygga! =)

Marre sa...

Snygga! Gillar verkligen Asics skor fast mina var inte heller rosa. Jag har ångest när jag ska springa in nya skor, hoppas dina funkar bra.

Ellinors dröm sa...

Kul att du hittat en sko. Du kommer flyga fram på tusingarna!

Löpning & Livet sa...

sara: pronerar mycket (alltså när foten faller innåt mycket) förmodar jag :) Har fått lära mig att man bara pratar om neutral och pronation (och supination då, men det är ju inte lika vanligt) men på skobeskrivningar står det ju ofta "överpronation" på de skor som är extra mycket uppbygda/stabila på insidan..

staffan: haha jo det finns ju en del att välja på :) Efter första testen kan jag konstatera att dessa känns lovande!

pernilla: :)

marre: men mina var rosa :)

för mig brukar det inte vara några problem alls med nya skor faktiskt (peppar, peppar)

ellinor: jo och framförallt kul att testa nåt nytt!

Anna (Orka mera) sa...

Vilket jobbigt jobb du har fått :) Att vistas bland en massa roliga skor måste ju vara rent förödande för plånboken...

Petra sa...

Wow, vilka fina pjucks! Jättesnygga och jag tror jag ska köra med dem på Kungsholmen Runt :)

Emmelie Therese (funbeat) sa...

Snabbskorna som du funderar på är grymma! Jag har använt mina två gånger och är supernöjd! Det känns som jag springer 10-20 sekunder/km snabbare i dem ;-)

Åsa sa...

Vilka snyggingar! :D