onsdag 14 april 2010

Soligt och backigt

Hur bra känns det inte när man vaknar pigg och utvilad klockan kvart i sju? Klockan kvart i sju en morgon då solen redan strålar från en klarblå himmel. Klockan kvart i sju en ledig dag (bortsett från cykelklassen ikväll, men det räknas ju knappt som jobb). Klockan kvart i sju en dag då det ska springas backintervaller. Att tvingas gå upp sjukligt tidigt har även sina fördelar; att vakna strax innan sju känns som värsta sovmorgonen.

Jag avskyr egentligen backar, men på något konstigt sätt älskar jag backintervaller. Kanske inte just när jag är mitt uppe i det, men alltid på nedvägen och definitivt på hemvägen. Idag ska jag testa en annan backe än den jag brukar springa i. Ombyte förnöjer. Dessutom ska jag få sällskap av en kollega från förra jobbet/gymmet. Roligt!

Jag ska också köra löpskolning. Har lovat mig själv att verkligen ta tag i denna nu och lägga ner lite tid på det. Det har jag tänkt göra länge, men av någon dum anledning hela tiden skjutit upp det. Jag brukar vara rätt duktig i perioder, men det var längesedan jag hade en duktighetsperiod nu. Men nu är det dags. Två till tre gånger i veckan, runt tio minuter per gång kan ju inte vara så svårt att få till! En gång är redan gjord, idag är det dags för veckans andra session. Jag kommer bli en gasell! (Eller inte)

6 kommentarer:

Therese sa...

haha, jag känner samma sak för backar. jag älskar backintervallspassen, i alla fall innan och efter, och när jag springer ner. :)

apropå löpskolning, vilka övningar brukar du köra? du får gärna berätta och visa med bilder om du har lust, jag har lite idétorka. :)

Fitnesscoachen sa...

Jag ska också köra löpskolning idag! Vi kanske borde köra ihop, vi som har en sittande springstil!;) Haha
Madde

MarathonMia sa...

Älskade/hatade backar. Du är redan en gasell - nu blir du en löpstarkare gasell!

carro sa...

Backintervaller ja...Gillar dom. Eller näh, hatkärlek stämmer nog bättre.

Tack för dina goa kommentarer i min blog. Blir så glad. Är lite kass på att svara på kommentarer och kommentera i andras. Av försåliga skäl:).
Kram

Petra sa...

Löpskolning är skoj att köra i grupp, annars känner jag mig lätt lite fånig :) Men himlans effektivt är det ju!

Anonym sa...

Haha, kvart i sju är ju värsta sovmorgonen. Iaf när man har en liten kille som gärna går upp 05:30 och kommer uppkrypande i sängen och vill att jag ska läsa "Sune börjar skolan" för honom för 3 miljonte gången :)