lördag 3 april 2010

Påskafton med (lånad) Garmin!

Sötaste Madde låndade ut sin Garmin till mig över helgen och idag gav jag mig ut för att testa. Eftersom torsdagens långpass blev som det blev (väldigt bra tålamodsträning och väldigt bra stabilitet-, vrist- och reaktionsförmågaträning, men inte så fartigt som jag tänkt mig.) hade jag bestämt mig för att springa ett kortare långpass i högra fart. Och vilken fart sen!!! Måste varit en kombination av att jag hade en livs levande (nåja, men det kändes lite så) Garmin på armen, att solen sken och det var vår ute på riktigt samt att jag kunde springa utan vantar och med endast t-shirt under jackan, som gjorde att jag hade så snabba ben. För snabba var de, trots att baksidorna hade en sämre dag och "krampade" mer eller mindre från början till slut. Första milen gick på nästan exakt 52min. Då är ju även uppvärmningen medräknad så det är ju grymt bra! Men andra milen gick på 50min! Detta trots att jag faktiskt började känna mig ganska sliten. Halvmaran passerade jag på 1:46 vilket ju måste vara min näst snabbaste (gbgvarvet sprang jag på 1:45 förra året (utan att maxa helt eftersom maran låg bara två veckor efter)) sådan tid och definitivt min snabbaste sådan på träning. Total blev det 21,9km i 5:04-fart! Var det verkligen jag som sprang?

Ni fattar att jag måste ha en Garmin va? Nu ska jag åka till jobbet. Hoppas ni har en ledig och härlig påsk allesammans!

10 kommentarer:

BETSY sa...

Du är ju verkligen grym! Grattis till nya PB på milen!!
Ska du springa göteborgsvarvet i år?

Miranda sa...

Grymt Andrea :D

izza sa...

Garmin is da shit!!! :P

Jim sa...

Hej
Är ny läsare av bloggen, men den verkar intressant så ska följa den. Kom till den då jag förgäves letade en förteckning över terränglopp i Sverige, främst i dom norra delarna. Jag åker mestadels skidor, men tänkte öka mängden löpning i år, men tråkigt nog får jag väldiga problem med vaderna vid asfaltlöpning, så är därför på jakt efter terränglopp att fylla tiden mellan rullskidpassen med :) Du råkar inte känna till var man hittar någon komplett förteckning över terränglopp, där även dom mindre kända finns med?

Mia sa...

klart du ska ha en Garmin. Jag har en på mig. Ibland sover jag med den :D

Bra jobbat. Du är ju assnabb även på träning.

//Mia

Marre sa...

Men självklart måste du ha en Garmin! Det är min allra bästa löparvän. Ibland får också maken följa med men måste jag välja blir det självklart Garmin. Love...

Petra sa...

Underskatta inte dig själv, du överträffar dig själv gång på gång och det är för att du är grym!! Hoppas du fick din Garmin - jag har precis införskaffat en och är SÅ himla nöjd! Löppassen blir tusen gånger roligare! Kram

ruggighund sa...

Grymt bra jobbat!

Anna (Orka mera) sa...

Oj! Vilken fart! Det måste ju belönas med Garmin! Grymt sprunget!

Löpning & Livet sa...

betsy, miranda och izza: tack!

jim: välkommen hit! tyvärr har jag ingen som helst kolla på terränglopp, men har du testat att kolla kalendern på marathon.se? lycka till! :)

mia: haha, undrar om jag också blir sån? :)

marre: har förstått att det brukar bli lite så ja :)

petra: nä fast det här var ju helt vanlig träning :)

ruggighund och anna: tack tack!