torsdag 29 april 2010

3 små problem

Jag älskar verkligen min nya kompis (Garmin) men det finns ett par saker jag inte gillar. Eller egtligen tre. Den första är att det tar lite väl lång tid för honom (ja, det känns som en hane) att hitta satelliter. Jag börjar undra om jag bor i nån slags radioskugga för jag har även skitkass mottagning på både telefon och mobilt bredband. Lite irriterande, men det är väl bara att acceptera att det är så antar jag. Och jag ska väl förhoppningsvis inte bo här för all framtid..

Det andra problemet jag har är att själva klockan "slår"/trycker mot knölen på utsidan av handleden. Vet inte om jag har onormalt knotiga handleder eller om detta är ett normalt fenomen? Jag har försökt att sätta klockan högre upp, men den glider ner och eftersom den då är lösare spänd "slår" den ännu mera på den stackars knölen. Är nog bara att godta detta också kanske?

Och så var det en tredje grej också. Det är den som är mest irriterande men också den som jag tror att det är lättast att göra något om. Pulsbandet. Alltså, jag är kanske inte världens bredaste person men jag är definitivt inte onormalt smal, snarare ganska "normal" skulle jag vilja påstå. Jag har resårbandet ihopdragen det mesta som går men ändå glider bandet ner precis hela tiden. Fruktansvärt irriterande! Och inte verkar det gå att köra lösa band i mindre storlekar heller, så det är väl bara att ta fram symaskinen och försöka få till nån lösning som inte orsakar skav. Eller har du något annat tips?

12 kommentarer:

maria (intothewild.se) sa...

min är också seg på att hitta satelliter, iaf här inne i stan, men det beror väl på alla hus. Jag får ofta stå och vänta typ 5 min innan allt är klart. Brukar tillbringa den tiden med att knyta om skorna... =)

Ang pulsbandet så fick jag sy om det, det hasade ner hela tiden - men nu sitter det som en smäck!

Mia sa...

Vi har EXAKT samma problem du och jag... Jag morrar ofta när jag står ute på Sten Sturegatan och inget händer. Det BÖR INTE vara en radioskugga :)

Storleken på pulsbandet löser jag för närvarande med att fästa det under min sport-bh...

7mia

mikael sa...

Tror det är samma problem med alla Garmin 305 att de tar väldigt god tid på sig att hitta satelliterna.
Så även min

Pulsbandet funkar bättre än vad jag hade hört innan.

Väldigt nöjd med klockan ändå :)

Staffan sa...

Lustigt, men jag tycker faktiskt att pulsbandet sitter bättre på mig än Polars motsvarighet jag hade innan. Polar-bandet hade en tendens att vidga sig där vid spännet så att jag ibland fick justera det under rundorna, Garmin verkar sitta bättre på mig.

I övrigt får man väl vänja sig vid att det tar lite tid för "henne" ;) att komma igång...

Anna (Orka mera) sa...

Jag har inte 305:an utan 405:an och den tycker jag hittar satelliterna direkt. Utom om man förflyttat sig väldigt långt (typ thailand) sen förra gången, då får den jobba lite mer...

Däremot bandet, detta alldeles för stora band! Bara glider ner. Speciellt när man kör riktigt tuffa pass och andas tungt, då hamnar det ofrånkomligen runt midjan. Har också tänkt plocka fram symaskinen men det blir liksom aldrig av...

Anonym sa...

Jag lägger klockan påslagen i fönstret 5-10 minuter under tiden jag tar på löpkläderna, då har den redan fått signal och man kan springa direkt.

MarathonMia sa...

jepps! Tips på alla tre!

1. Nästa gång du startar klockan ska du hålla in startknappen samtidigt som "pil ned" - (eller var det upp?) testa i alla fall - då avgränsar den sökningen.

2. Min slår också emot handledskulan och jag fick blåmärke efter första maran :) - sätt klockan på andra armen - eller på tröjarmen, eller ha stora klockdelen inåt.

3. Eller hur! jag som är "rätt stor" har helt åtdraget. Nu när jag tvättat bandet ett par gånger så är det dessutom lite större. Tips: dra igenom den sista sömmen in spännet - hmm - kanske jag borde ta kort och visa?

Unknown sa...

Vänta på satelliter gör jag med, fast jag brukar lägga upp garmin på en bil om det finns att tillgå, funkar okej. Sen skuttar jag omkring medan den söker.

Jag bytte armband på min för att slippa kasandet: http://www.garmin.se/node/6716

Och så klämmer jag fast pulsbandet under BHn.

Anna sa...

Jag brukar hänga ut Garmin och vädra honom ett litet tag innan jag ger mig ut så sateliterna har hittats innan jag ger mig ut. Problem nr två har jag inte. Problem nummer tre. Jag stoppar alltid in pulsbandet under sport bh:n vilket tyvär resulterar i saftiga skavmärken men det är lösningen för mig.

mina sa...

Min erfarenhet är att det alltid tar tid att hitta sateliterna, men det går snabbare om man står still och om man startar på samma ställe som sist man sprang. När jag kommer ihåg det lägger jag den i fönstret innan.

Problem nummer kan man åtgärda genom att köpa ett cykelarmband i kardborre, så sitter den mycket bättre på armen och glider inte omkring.

Problem nummer 3 har jag inte eftersom jag är väldans bred över ryggen, men jag förstår att andra har det eftersom även jag får ha det mac´ximalt åtspänt

Löpning & Livet sa...

Jättemycket tack för alla fina tips!!

Denize sa...

Jag har iofs en edge 705, men jag läste någonstans att om bandet är för stort finns det mindre att köpa. Som tur är har jag inte haft något problem med att mitt glider (har det också på minsta) men det hade nog varit värre om jag sprungit. Det kanske inte är samma band? Fast det borde ju vara samma mjuka del och det är bara den du behöver byta. Nu kan jag givetvis inte hitta var jag läste det, tror det var i någon av informationen som kom med.

Kan du inte sätta ett svettband mellan armen och klockan, vid knölen?