onsdag 28 april 2010

Cykeleufori

I och med att jag ska börja ett nytt jobb med nya arbetstider (9:45-18:15) har jag blivit tvungen att säga upp min cykelklass. Tyvärr! Jag kommer verkligen sakna mina underbara deltagare! De är så grymt fokuserade och genuint intresserade av träning och de gillar till och med min musik! Idag hade jag nytt upplägg igen, sista 4 veckors blocket innan finalen sista veckan, och flera stycken kom fram och tackade för bra musik! Sådant värmer faktiskt mer än kommentarer om bra upplägg etc, för jag spelar trots allt mestadels "alternativ" musik som kanske inte hörs så ofta på cykelpass eller på gym överhuvudtaget. Visserligen är den uppblandad med mer välkänd och "vanlig" musik, men grunden består allt som oftast av synth och annan elektronisk musik. Och musik betyder mycket för mig så det är extra roligt att få kommentarer om detta!

Eftersom det är färre klasser under sommaren är det inte säkert att jag lyckas få någon fast klass nu på ett tag, men förhoppningsvis får jag en i höst igen. Helst vill jag ha en morgonklass för jag tycker det är skönare på något sätt. Jag är trots allt en morgonmänniska och jag gillar att starta dagen med endorfinpåfyllning. Visserligen finns en nackdel och det är att man kanske inte kan köra riktigt lika hårda pass. För även om jag tjatar så äter inte alla innan morgonträning. Ta dagens pass exempelvis. Ett pyramidpass bestående av tre pyramider med tre olika pulsnivåer. 4min på 75%, 3min på 85%, 2min på 95%, 3min på 85%, 4min på 75% och så vidare. Tre vändor, riktigt jobbigt! Själv var jag helt slut efteråt och jag tror nog de andra kände det samma. Men så är det också sista upplägget innan finalen. Det ska vara tufft! Men kanske ingen man kör klockan sju på morgonen? Eller jo, jag gör det gärna, men jag äter ju å andra sidan alltid innan. Men frågan är om deltagarna kan lära sig? Hm, tål att funderas på. Om jag nu får någon morgonklass till mitt förfogande vill säga. Time will tell.

2 kommentarer:

Träningsglädje sa...

jag lär mig nog aldrig. men det beror mest på att jag inte känner någon skillnad... hade varit lättare om jag gjort det, tror jag.

Anders sa...

ja, bara att köra på en morgonklass, så får de se hur kroppen känns om man har för lite energi i kroppen, så lär de sig nog ganska snabbt. ;-)