torsdag 29 april 2010

Planen


Lite skugga innan start på förra årets mara..

Årets stora mål närmar sig med stormsteg. På onsdag är det bara en månad kvar och det börjar bli dags att påbörja formtoppningen. Innan maran ska jag persa på halvmaran. (Jo jag skriver ska, för gör jag inte det blir jag väldigt sur. Nuvarande pers på 1:45:08 är från förra årets gbgvarv då jag, eftersom det ligger endast två veckor innan maran, inte maxade.) Det blir den 8:e maj och därför drar jag nu ner lite på träningen för att förhoppningsvis få till en liten formtopp redan då. Min kropp brukar svara ganska bra på detta och jag brukar känna mig väldigt mycket starkare efter bara ett par dagar med lugnare träning och vila. När perset är fixat (sub 1:43 är målet) blir det sedan två tuffa veckor innan det är dags för två veckor med riktigt lätt träning och mycket vila. Lite kolhydratsladdning på det och sedan är det visst dags. Ojojoj.

8 kommentarer:

Mia sa...

Formtoppa? Redan? Jag har knappt börjat träna än... God, I'm so off!

Jag minns Göteborgsvarvet 2008. Då var jag 28 år ung och kom långt på min talang... Talangen verkar försvinna med åren :D

Kram kram

Marre sa...

Men shit, är det bara en månad kvar nu! Oj, oj, oj, vart tog alla långpass och kvalitetspass vägen som jag skulle köra innan? Härligt att du sätter upp sådana mål för dig själv, det är jag alldeles för feg för att göra. Jag mysjoggar bara nuförtiden....

Anna sa...

Varför måste tiden gå så snabbt? Det är ju galet vad snart det är både gtb varv och marathon. Din plan verkar vara super. Jag ska egentligen inte men måste ändå skriva, DU KOMMER SPRINGA PÅ UNDER 1.43, det är jag helt säker på1

Ellinors dröm sa...

Om du är cool kommer det gå bra för dig. Med tanke på maratiden förra året samt att jag tycker du tränat bättre i år. Men som sagt spring klokt.

Anonym sa...

Du är så blygsam, med din träning gör du ner mot 1:37 tror jag! Kom igen!

Anonym sa...

Det kommer gå som blixten! Kör hårt! Lycka till! Själv persade jag i Kungsbacka i helgen, så gôtt!

Anna (Orka mera) sa...

Ju närmare maran, ju mer avis blir jag på alla er som ska springa. KOmmer bli plågsamt att läsa om alla uppladdningar på bloggarna när man själv inte ska vara med och leka. Meeen, jag kommer igen nästa år!
Och till Göteborg ska jag ju. Även om jag inte riktigt fattar att det bara är 3 veckor dit...

Löpning & Livet sa...

mia: haha, talangen kanske men jag tror stenhårt på att vi kvinnor blir starkare ju äldre vi blir :) Intalar mig att efter jag fått barn kommer jag vara skitbra (måste ju försöka övertyga mig själv om jag ska få några innan jag är fyrtio)! :D

marre: härligt? snarare dumt och prestationsångestframkallande :D men tack ändå!

anna: roligt att du tror påm ig så starkt! :)

ellinor: jo.. det gäller nog att ha lite is i magen och inte rusa på för snabbt i början!

emil: hahaha, näru. sluta överdriva! :)

johan: ja jag såg det, grattis!!

anna: du kommer väl dra till med en tid långt under 1:30 på halvmaran? det räcker långt! :)