söndag 12 juli 2009

Jag borde bli bättre på att ta bilder

Eller på att ta med mig kameran rättare sagt. Fast den är gammal och klumpig så det får vänta tills jag köpt en springryggsäck som jag kan ha på långpassen. Den behövs inte bara för kamerans skull utan även för att jag ska få i mig lite mer vätska. 1,5-2,5dl var 15:e minut är liksom lite svårt när hela vätskebältet totalt rymmer 5dl. Eftersom vätskebrist är det som snabbast försämrar prestationen och en förlust på 1-2% försämrar prestationen med upp till 20% är det ju en fördel att få i sig tillräckligt..

Men iallafall. Vad jag skulle komma till var att dagens 20km verkligen var värda att få hamna på bild. Eller inte alla 20 kanske, 8 av dem är endast transportsträcka till och från skatås och många av dem tråkiga delar av 8km spåret, men åtminsone 4 av dem. Så vackert att det nästan gör ont. Spegelblankt blått vatten där solens strålar blänker. Gröna träd, blått vatten och brun grusväg. Och så mötte jag en häst (plus ryttare) och blev så där fånigt glad och hade så himla gärna varit i ryttarens kläder. I en nedförsbacke (uppför för dem) kom de travande. Ett lätt och fint steg, en brun vacker häst i precis rätt form trots att de inte befann sig på en dressyrbana utan just i en uppförsbacke. Ge mig en häst!


En googlad bild från delsjön


Sommarpratare i öronen. Först Malin Baryard Jonsson (vilket sammanträffande) som sa en så himla bra grej om att bli bäst och vad som krävs för att bli det. Jag ska lyssna igen och memorera orden. Därefter härliga Hanna Hellquist med sin underbara värmländska och humoristiska smarthet. Och så lite tystnad, naturljud och bara mina egna tankar.

Stundvis kändes allt perfekt. Benen lätta, steget bättre än vanligt och farten helt ok. Mestadels gick det segt och slitigt. Jag väljer att minnas lättheten och det faktum att jag sprang 20km, varav 13 på grus som jag upplever jobbigare, i 5:15-tempo. Ett ganska kort men lite snabbare långpass, helt enligt planen.

9 kommentarer:

Malin sa...

Känner likadant! Det är så trist att googla bilder jämnt. :( Är för lat för att dra med mig kameran överallt, och guuud vad jobbigt det är att lägga över bilderna på datorn sen! ;) Hehe. Skämt å sido. Bra tempo på långpasset!

Snorkkis sa...

Skönt att kunna minnas dom lätta stegen och glädjen i passet; lätt att man gör precis tvärtom.

Cecilia sa...

Delsjön är jättefint. Jag cyklade ofta dit en sommar det året som jag bodde i Gamlestan och hade noll pengar. Spelar ingen roll där.
Vad snabb du är!

Cizzi sa...

Vad underbart det låter. När jag läser om dina rundor längtar jag tills jag också är där =)

Anonym sa...

Som jag sa på msn, du är farligt snabb! Du får agera hare åt mig någon dag. Kolla in min planering i bloggen. Har planerat in löpning på fredag och söndag, är helt lediga dessa dagar. Kanske kan ta ett pass tillsammans om du också ska springa någon av dessa dagarna? Orkar inte åka bort till Skatås ikväll, men kommer kanske någon annan måndag :)

Em Löfgren sa...

ja!!! fota mer =) bider är kul =) och vilken fantastiskt utsikt där! härligt och sånt gör löpningen så mycket skönare!

M sa...

Mm jag har också funderat på det där med kamera. Det låter som ett toppenpass på alla vis. Inte minst för att du är grymt duktig!!!

Löpning & Livet sa...

malin: haha, ja! att lägga upp dem på datorn är sjukt jobbigt!! :)

snork: ja, man får försöka välja det bra!

cecilia: visst är det! och tack för det fina berömet!

cizzi: snart så, bara att ha tålamod!

river: långpass fre morgon isf? fast jag börjar 11 så det blir kanske lite tidigt? :) Sön jobbar jag hela dan och vet inte ens om jag hinner klämma in nåt..

em: ska försöka :)

m: tack för ditt beröm!!

Anonym sa...

Låter som ett gôtt pass... Själv har jag bara en systemkamera och skulle jag ha med den behöver jag väl följebil :)
Ska försöka hitta en liten nätt begagnad på Blocket eller Tradera kanske...