måndag 13 juli 2009

Hej kvalitet!

Efter en "kom igång" vecka som mest bestod av mysjoggande (inte bara, men nästan) är det nu dags att ta tag i kvalitetspassen igen. Om jag ska vara ärlig har det varit lite si och så med dem ända sen maran och har bara fått in ett intervallpass här och ett tempopass där. Nu är det time to shape up om jag ska förbättra min tid den 22:e augusti. Har ju ett väldigt högt uppsatt mål som det är ytterst tveksamt om jag ens kommer i närheten av, men om man siktar mot stjärnorna når man ju trädtopparna kanske..

För att fatta mig kort och inte babbla på i all evighet som jag har en tendens att göra; ett slitigt tempopass i morse (efter frukost men ändå tidigt!) där benen verkligen inte var på min sida, men där sista kilomtern gick i 4:28-tempo. 3km uppjogg följt av 5km stegrande tempo där sista kilometern alltså gick snabbast precis som den skulle. Genomsnittet hamnade på godkända 4:44 min/km. Därefter knappa 3km välförtjänt nedjogg.

Jobb på gymmet hela dagen (Inklusive action med massor av blod och ambulans efter att en man halkat och slagit i huvudet i en grej. Impad över mig själv och mitt lugn!) och eftersom jag fick jobba lite längre än tänkt missade jag det planerade corepasset (samma som denna snyggis) med träningskompisarna. Men det gjorde ju inte så mycket eftersom superkorta intervaller (min kollegas idé och upplägg) stod på schemat på den gemensamma löpträningen. Svårt att förklara exakt vad vi gjorde men det var en slags lagintervaller. Sprinter med kort vila. Det märks att man är långdistansare men oj vad nyttigt! Kommer garanterat ha träningsvärk i både fram och baksida imorn, men framförallt i baksidorna som känns lite halvtrasigt. Men det sjukaste är nog att jag är totalt uttröttad i.. biceps.. :)

Oj. Nu har jag babblat på i en halv evighet ändå. Hoppas ni har överseende.

7 kommentarer:

Snorkkis sa...

Kan du kanske skicka lite kvalitet hit också? Den lyser helt och hållet med sin frånvaro här!

Intressant att se hur man reagerar i olika situationer (som vid händelsen på ditt jobb) - och det känns säkert tryggt att veta att man kan behålla lugnet.

Anna sa...

Shit pommes frites, två sådana bra pass på en och samma dag. Härligt att höra att orken är tillbaka.

Cicci sa...

Allt under 5 minuters tempo tycker jag är bra & snabbt! Härligt jobbat!

Cizzi sa...

För mig låter 4:44 min/km galet snabbt! =)

b sa...

Mitt mål är att springa på låga 40 minuter på Midnattsloppet.
Blodomloppet gav mersmak på hur mycket kvalitet intervallträningen under höst/vinter/vår har gett.

Ska bli kul att testa långlöpning. Frågan är väl bara hur man tar sig hemåt efter det :)

Em Löfgren sa...

alltså 4.44 min/km........ fan det ärju snabbt! jag måste skräpa mig helt klart!!

Löpning & Livet sa...

snork: jepp, jag skickar! :)

anna: ja ibland så :)

cicci: jo mtp hur segt det kändes är jag nöjd!

cizzi: ja, men för att nå mitt mål måste jag springa unnder 4:30.. i 10km!

b: lycka till!

hem kommer man alltid, på ett eller annat sätt :)

em: du verkar ju jobba på bra, så du är nog snart där!