lördag 18 juli 2009

Kompressionsstrumpor?Jag funderar på att köpa ett par kompressionsstrumpor för att se om mina ben blir bättre av det (inte tränignsvärken alltså, utan allmänt). Jag blir väldigt lätt svullen och vissa menar ju även att tröttheten kan minskas och uthålligheten ökas om man använder någon form av stodstrumpor. I teorin funkar det, lite mer osäkert om det fungerar i praktiken (som så mycket annat vad gäller vår fysiologi), men det har tydligen visat sig att borttransport av mjölksyra och andra slaggprodukter sker snabbare och att återhämtningen därmed påskyndas och förbättras.

Någon som har erfarenhet av kompressionsstrupor? Både bra och dåligt. Tell me!

11 kommentarer:

funrun sa...

jag har testat både billiga (200 kr) och dyra (600 kr), och kan kort sagt säga att de dyra rules. CEP-strumpor är assköna och hjälper verkligen till att skjutsa runt blodet så återhämtningen går snabbare.
De billigare strumporna (apoteket) satt inte alls åt lika hårt (trots noggrann mätning för rätt storlek), och hade dessutom någon oskön söm om jag inte minns fel...
Det finns säkert strumpor i mellanprisklassen också, om du vill testa!

Snorkkis sa...

Jag är också nyfiken på strumporna. En kille på Runners store sa till mig att man inte ska ha på strumporna när man springer, utan efteråt! Vet inte vad som är rätt; själv tycker jag att det skulle vara när man springer man ska ha dem. Vi borde kanske fråga Paula Radcliffe? :)

Lisette sa...

Jag har köpt CEP-strumporna och tycker att de är toppen när man kör långpass. Då upplever jag att benen känns piggare längre under långpassen jämfört om jag kör med vanliga löparsockor.

Innan maran hade jag dock problem med att mina vader och vrister svullnade. Då sov jag med apotekets kompressionsstrumpor (men sprang ej med dem) och det gjorde susen. Körde dem även natten efter maran och det var guld. Man skulle haft hela strumpbyxor egentligen - låren skulle också behövt lite stöd efteråt.

Anonym sa...

Hejsan! Detta meddelande kommer jag posta på flera bloggar, jag ber om ursäkt för spamningen och hoppas ni ser genom fingrarna på detta. Anledningen till denna spamning är att det snart är dags för min efterlängtade semester! Och jag ska göra en bilresa genom södra Sverige och vill samla så många tips och semesterpärlor som möjligt. Jag vill veta vad jag absolut inte får missa! Kommer åka ner längs västkusten och sedan upp längs östkusten. En något mer detaljerad resväg finns på denna adress http://runrunner.wordpress.com/2009/07/19/semesterplaner/ Resan kommer troligtvis göras under vecka 33. Kommentera gärna inlägget eller skicka ett mail! Efter, eller under, resans gång kommer det naturligtvis komma en reserecension ;)

Tack på förhand för din hjälp J

Hälsningar
Anna (izza)

Anonym sa...

J:et ska vara en smiley, haha

Madde sa...

Jag har Nike´s och Löplabbets egna, den första är grymt tight, den andra lite mildare. Jag gillar dem och tror de hjälper till med återhämtning o är sköna att ha på långpassen.

Anonym sa...

Just strumpor har ja inte testat men dock "Skins" återhämtningstights, samma teori. de har även strumpor tröjor mm. Fungerar GALET bra å är riktigt nöjd. Kostar dock några kr.. typ 1200 för byxorna.
/J

jagduvi sa...

Jag använder ett par stödstrumpor som är inköpta på apoteket. Jag använder dem ej vid träning utan när jag sitter på jobbet när det är varmt ute. Jag slipper mina svullna ben då vilket är väldigt skönt.

Löpning & Livet sa...

tack för era synpunkter! Ska nog köpa ett par och testa! Rent logiskt känns det ju som att de kan funka och sen lite placebo på det så blir det nog bra :)

Unknown sa...

Jag har ett par x-socks. Sköna! Hade dem på maran och tyckte helt klart att vaderna var piggare med dem på än på långpass utan!
Även fotbollsstrumpor är sköna faktiskt, fast de sitter ju inte lika tight förstås. Men kostar ju liiite mindre... :)

Anonym sa...

Läste att det är skillnad mellan kompression och stödstrumpa
http://www.runnerssport.se/fragor-svar/
Ska testa. Hittade dessa för bra pris!
http://www.mediconline.se/mabs-sport--p-221-c-108.aspx