tisdag 28 juli 2009

Livet & Löpningen

Saker och ting börjar klarna och jag börjar inse mer och mer vad och vart jag vill med mitt liv. Eller, det har jag ju egentligen vetat väldigt länge, men just nu när jag är väldigt långt därifrån ser jag allt lite tydligare. Hela pusslet är såklart inte lagt, lite överraskningar måste man ju få och det är ju omöjligt att veta hur saker utvecklar sig. Men en liten skiss finns i mitt huvud. En liten målbild långt där borta i horisonten. Egentligen vet jag ännu inte exakt hur själva målbilden ser ut, men jag börjar ana dess konturer. Vägen dit kommer antagligen att vara ganska krokig och alldeles säkert väldigt lång. Men med målet i sikte är det lite lättare att påbörja resan.

Ett mål finns såklart även vad gäller min träning och mitt liv som löpare. Fast det är ju ett väldigt otydligt mål egentligen. Det bästa jag kan bli. Det har jag ju egentligen ingen aning om. Mer än att jag fattar att det inte är någon elitkarriär vi pratar om. Men det bästa just jag och min kropp kan bli är ganska stort det med. Förutsättningar för utveckling finns eftersom jag både känner min egen kropp och har huvudet och bokhyllan full av kunskap om hur man tar sig dit. Jag vet vad som krävs. Det är en himla massa, men det viktigaste är nog att älska det man gör. Och att hitta balansen. Balans. Ett av de finaste ord jag vet.

8 kommentarer:

Erika sa...

Spännande framtid med andra ord!

Jag gillar också ordet balans, har ett smycke med texten "balance" ingraverat. Har även "hope" och "love". Vilket smycke jag tar på mig beror helt på vad jag behöver just den dagen :)

Anna sa...

Balans är ett viktigt ord och framförallt viktigt att försöka få fatt på. Kaos går att leva i ett tag men det är inte kul. Jag jobbar ständigt med att hitta balans i mitt liv och jag tycker det är svårt. Det finns många måsten, viljor och önskningar. Men själen mår bra när balansen infinner sig. Jag håller med Erika när hon skriver att det är en spännande framtid som går dig till mötes.

Anjo sa...

Balans är ett väldigt bra ord. Och har man bara en skiss kan det bli hur bra som helst.

Way to go...

A

Malin sa...

Tack för ett inspirerande inlägg. Av det lilla jag har förstått så besitter du grymt mycket kunskap och du verkar målinriktad och trygg. Klart att du kommer att nå ditt mål! Och vad gäller träningen så tror jag att du kan bli hur duktig som helst med din kontinuitet och glädjen till att träna. Ett stort lycka till på alla fronter! ;)

Marina sa...

Balans är ett fint och bra ord. Något som jag eftersträvar i mitt liv också. Ibland går det lättare och ibland får jag kämpa mer.
Många lycka till! :)

mikael sa...

Vet ännu inte vad jag vill bli rent karriärsmässigt.
Min dröm är att jobba med research eller skriva för någon website.
Men är nog för rädd/feg/blyg för att lämna in material.

Rent träningsmässigt vill jag nog kunna komma ner till 35 min/milen eller kring 1.25 på halvmaran.
Ett marathon hade varit häftigt att pröva på eller fler annorlunda löparutmaningar.

Jag avundas de människor som har en dröm och vision som de lever stenhårt efter.

Jag hoppas och tror du når dit du vill. Du verkar vara en otroligt målmedveten tjej.

Lisa sa...

Halloj! Du som har koll på sånt här med lopp och sånt, har du några bra "vett och etikett"-tips till en som ska springa sin första halvmara om en vecka ungefär? Har alltid tränat massor, men aldrig satt foten på en löptävling innan, och har ingen koll alls! Finns det några do's och don'ts? Typ håll alltid till höger/vänster i spåret, sätt nummerlappen fram/bak osv osv... Som sagt. Noll koll:)

Marre sa...

Häftigt!!!! Balans låter bra, det svåra är att leva efter det.... Jag vill alldeles för mycket egentligen, det gäller att balansera det hela på ett bra sätt. Hitta det upplägget som passar just MIG bäst. Hmmm, du har fått igång mina små gråa också.