tisdag 21 juli 2009

Perspektiv

Jag har det lite lugnare på träningsfronten den här veckan. Periodisering ni vet. Då får man helt plöstligt en himla massa mer tid. Sovmorgnar och sånt. Mer tid att läsa! Jag älskar att läsa, men böckerna, liksom tv-tittande, är något som jag får prioritera bort till förmån för träningen. Tv klarar jag mig alldeles utmärkt utan, men läsandet saknar jag. Ljudböcker visst, men det kan inte jämföras med rikgit böcker.

Fast.. nu när jag tänker efter kanske inte min vecka är så lugn för en normal människa. Det är ju trots allt träning 5 dagar av 7 möjliga. (Men "bara" 1 pass per dag. I vanlig fall är det 2 pass flera av dagarna. Och en extra hel vilodag blir det.) Man blir lite skadad av att leva i min värld :)

Dagens träning består hur som helst av backintervaller med min kära löpgrupp. En 300m lång härlig backe att besegra ett antal gånger. Hur najs som helst tycker jag (även om jag inte tycker det de sista 100m av varje intervall), vi får väl se vad de andra tycker.

9 kommentarer:

Erika sa...

Jag tar det också lite lugnare med träningen nu, "bara" ett pass per dag, har ju semester! =) (Fast vi lär nog vara lite skadade när vi tycker 5-6 pass per vecka är lugnare... =))

Lycka till med backintervallerna!! Jag fegar och väljer spinning ikväll ist... =)

Espen sa...

Hva leser du nå da?

Selv foretrekker jeg ljudbok :)

// Espen - mosjonisten.com

Susanna sa...

Ja det är helt underbart att spendera ledig tid med läsning. Självfick jag låna en bunt marian keys böcker, det är lite lagom roligt och väldigt lättläst så att man verkligen känner sig avslappnad när man läser.

Bäst att lägga sig i soffan lite och ladda för ikväll, ska bli superkul!!

Anna sa...

Man kan ju inte beskylla dig för att ligga på latsidan direkt. Jag är glad jag får ihop 5 pass per vecka. jag är precis som Espen nyfiken på vad du läser?!

Löpning & Livet sa...

erika: lite skadade ja.. mailat dig föresten :)

espen: läste ut en ungdomsbok (det är kul att flyttas tillbaks till tonåren ibland) av Denise Rudberg igår och ikväll ska jag börja läsa Sommardöden av Måns Kallentoft..

suss: tror jag har läst alla, de är ju bara för roliga! :) Ses om några timar!

anna: nä.. allt är ju relativt :) Men 5 pass poer vecka är ju verkligen mycket och långt över genomsnittet!

House Of .... sa...

har du läst nåt du kan rekommendera då?=)

kraam

Malin sa...

Snacka om att jag känner igen mig i det du skriver! Känner likadant. Tv:n klarar jag mig utmärkt utan. Men böckerna saknar jag med! Ljudböcker under långpassen tillfredsställer inte riktigt på samma sätt. Där försvinner man oftast bort i tankarna lite grann tycker jag.. Då sveper du några böcker den veckan då? ;)

Lotta sa...

Åååh ännu en somm bloggar om backintervaller. Tror bestämt att jag ändrar om lite i schemat och kör backträning imorgon! :)

..och tid för att läsa. Det är viktigt!! :) Jag slukar böcker nu under semestern.. Underbart!

Anonym sa...

Böcker är ju underbar! Det skrivna ordet är bäst! Kan tipsa om "Ultramarathon man" av Dean Karnazes annars, om du gillar att läsa om löpning alltså!