torsdag 9 juli 2009

Opigg

Vet inte om det beror på att jag är för gammal för att orka med 3 dagars festivalande, det faktum att jag träningsvilade en hel vecka, att jag varit lite småförkyld i 3 dagar eller en kombination av dem alla, men idag är sjukt trött!

3:e koppen kaffe nu, energigivande cykelpass med morgonpigga deltagare i morse, en halvtimmes powernap efter frukosten och massor av mat. Inget verkar hjälpa. Bara att hoppas på att kvällens löpträning med gymfolket ger mig tillräckligt mycket energi för att underhålla en hel stad. Då kanske jag blir pigg. Fast då ska jag ju snart sova..

4 kommentarer:

Emelie sa...

Hej! Först komplimanger för en intressant och läsvärd blogg =) Jag undrar hur mycket du känner att du tappar/tjänar på en veckas träningsuppehåll?
Jag har planerat 5 dagars total vila från löpning och styrketräning för att få lite semester och jag tänker att jag väl inte kan tappa hur mycket kondition som helst på dessa dagar - eller?
Lycka till med träningen!

Löpning & Livet sa...

Mitt mål är att försöka få in åtminstone 2 viloveckor per år, en på sommaren och en på vintern(nu i vintras blev det dock inte en hel)plus att jag alltid varierar hårdare veckor med lugnare och under novemeber nästan inte löptränar något alls, plus några veckor runt jul med mycket mindre och lugnare träning.

Den här sommarens vilovecka var väl inte helt optimal då jag var på festvial och dels inte levde så hälsosamt ( :) ) och dels rörde mig väldigt mycket i och med allt gående och stående). Dessutom blev jag lite lätt förkyld så jag kände mig inte riktigt lika utvilad som jag gjorde efter förra veckans totalvila.

Tappar något gör man absolut inte på dessa få dagar, snarare bygger man upp kroppen och kommer tillbaka starkare, så jag rekommenderar verkligen att ha totalvila med jämna mellanrum. Jag måste själv bli bättre på att ta, om inte en hel vecka så åtmnistone 3-4 dagar med totalvila emallanåt!

Löpning & Livet sa...

lycka till med träningen själv föresten och kul att du gillar det jag skriver!

Anna sa...

Jag tror på en blandning av allt. fast tre dagars festivalande kan nog sätta sina spår. Egentligen mår vi ju bra av att vila men det kan också göra en svårstartad. Det kankse blir tufft ett par dagar men jag tror att du snart ska känna lättheten. Och ja förkylning kommer ju gärna när man vilar och den lurar ju alltid runt hörnet när man varit uppe sent och inte levt så hälosamt. Hoppas du känner dig bättre idag.