torsdag 30 juli 2009

Imponerande snabbdistans

I förmiddags förvånade jag mig själv genom att springa 5,1km i 4:29 fart. Nog för att jag hade kroppen full av mjölksyra i den sista backen och nog för att jag sprang i 4:18 fart någon gång när jag sneglade på klockan. Nog för att pulsen låg över 90% stora delar av tiden och nog för att benen kändes rätt pigga redan under uppjoggen. Men ändå. En rätt seg runda med två störande backar, motvid mer än hälften av tiden och slut på astmadedicinen. Fast det klart, jag var tvungen att stanna en liten stund vid två rödljus och då får man ju lite ny energi. Men ändå. Jag blev ganska imponerad av mig själv.

Frågan är bara om det finns en möjlighet att jag kan klara att hålla samma fart på den dubbla distansen? Jag var rätt trött alltså.. (Jag provar med 6km nästa snabbdistanspass till att börja med.)

Förövrigt hoppas jag att det faktum att pulsen vägrade gå ner under 80% under nedjoggen beror på avsaknaden av astmamedicin och inte att jag är på väg att bli sjuk. Svininfluensan skulle ju (inte) sitta fint just nu..

Nä, apoteket och ica följt av middagslagning, ätande och lite slappingkvalitetstid väntar nu. Därefter löpträning med gymfolket igen!

18 kommentarer:

Joel B sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Joel B sa...

Imponerande var rätta ordet. Nu när Midnattsloppet närmar sig för mig har jag haft svårt att hålla igen under träning. Fart är så kul! Själv kom jag precis hem från ett träningspass som blev något slags mellanting av snabb- och långdistans. 9.9 km i ett tempo av 5:00 min/km. Jag var rejält trött mot slutet och undrar hur jag ska klara av att springa samma distans, men 20% snabbare, om mindre än en månad. Men vi ska nog lyckas med våra mål, själva tävlingssituationen och den flacka banan gör det ju lättare att springa snabbt.

Anonym sa...

Grymt! Vilken fart! Med tre veckor kvar till Midnattsloppet sitter det ju som en smäck! Ska du springa? Vad har du för mål isf?

Erika sa...

Bra jobbat!! =) Gissar att det inte blev ngt spinningpass imorse då...

Min kropp känns inte redo för vare sig snabbdistans eller löpning just nu även om benen är pigga efter två dagars vila så är magen fortf lite för orolig för ngn hårdare träning... För vara glad för att det inte var svininfluensan utan bara vanlig maginfluensa... =)

Ha så kul med löpningen ikväll!!

Anna sa...

Bra Andréa! Glöm inte bort vad adrenalinet kan göra med en löpare på startlinjen. Du har det i dig. 10k i 4.30-fart kommer du fixa, det är jag helt övertygad om.

Susanna sa...

Shit vad snabbt! Snart är du proffs!!!

Malin sa...

Det var en imponerande fart! Tävling är alltid annorlunda. Extra energin kommer att finnas för att du ska kunna ge det där lilla extra! Det tror jag i alla fall. ;)

Marina sa...

Gud va bra! Vad snabb du är :)

Snorkkis sa...

Du imponerar på mig också! Och som bl.a. Anna konstaterade - på tävling presterar du säkert ännu bättre!

Ann-Sofie sa...

kul! det var en bra fart :)

Malin sa...

Ja verkligen imponerande!! Du är ju grym!!

Espen sa...

Grattis!
Jeg tipper du løper midnattsløpet på 45:59

Lykke til !!

Löpning & Livet sa...

ni är så söta som tror på mig! :)

Malin sa...

Ojdå! Pinsamt. Nu vet alla hur dålig jag är på matte! ;)

TheLoonyNail sa...

Wow vilken fart du får upp!! DU är sjukt snabb enligt mig :)

Silverscreen sa...

Du är ruskigt snabb :) Mitt mål är att bli lika snabb som du!

You make loving fun sa...

Åh vad härligt det låter. Det pirrar i magen att läsa. Skönt

mikael sa...

Riktigt bra jobbat!
Som du kanske läst i mitt inlägg så låg jag på under 4 minuter på 4 km.
Lite väl fort och som Joel skrev förstår jag inte hur jag ska orka springa på mitt mål till Midnattsloppet.
Jag vill komma ner på 40 minuter eftersom jag hade 37.22 på Blodomloppet som var 9,4 km.

Fast jag får nog vara realist och hoppas på en tid på låga 43 eller 42 minuter.